időjárás 4°C Ignác 2023. február 1.
logo

Frissen telepített gigatokot fogtak Lajosmizsén + videó

Forrás: PECAVERZUM.HU
2022.11.01. 17:54 2022.11.01. 18:47
Frissen telepített gigatokot fogtak Lajosmizsén + videó

Október közepén négy darab, 40-50 kiló közötti tokhal került a lajosmizsei Haldoradó Horgásztóba. Nem sokat kellett várni, és a legnagyobbat máris kifogták. A mérleg kiakadt, a hal pontos tömegét így nem tudták lemérni – olvasható a Pecaverzum.hu cikkében.

Kapitális tokhalat fogtak a lajosmizsei Haldorádó Horgásztóból – közölte közösségi oldalán a tógazda, Valkai László.

A sikeres horgász, Bodor Mihály éppen egy 15 kiló feletti pontyot fárasztott, amikor a másik szerelék jelzője megszólalt, és a bedobás irányából háromszor kiugrott a vízből egy hatalmas testű hal.

Ekkor átadta a pontyos botot édesapjának, és elkezdte a fárasztást, ami több mint fél óráig tartott. Többszöri kiugrós, fejrázós kitörős mutatvány után a halmérlegelőben kötött ki a tokhal, amelyet a Bodor Mihály Viviennek nevezett el.

A horogszabadítást és a fertőtlenítést követően az 50 kilóig mérő mérleg kiakadt, és „errort” írt ki.

A mérlegelő súlya nélkül így biztos, hogy a legnagyobb tokhalat sikerült horogra csalni. A csali csilis ízesítésű dupla bojli volt

– írta beszámolójában Valkai László.

A Pecaverzum megtudta, a most kifogott tokhal az egyik azon példányoknak, amelyeket október közepén telepítettek a héthektáros vízbe.

Akkor összesen négy darab, 38 és 49,7 kiló közötti tokhal került a tóba. Ezek közül a legnagyobbat sikerült „elcsípnie” Bodor Mihálynak.

A halak telepítéséről videó is készült: 

A gigatokok telepítése után új szabályok is léptek életbe a lajosmizsei Haldoradó Horgásztónál. Kötelező lett a melles- vagy combcsizma használata. Aki nem rendelkezik ilyennel, térítésmentesen kérhet egyet a halőrtől – olvasható a Pecaverzum cikkében.

További módosítás, hogy a nagy tokokat nem szabad a vízből kivenni.

A fárasztás és horogkiszabadítás után jöhet a fertőtlenítés, mérlegelés, fénykép, puszi, stb., és ha már megfelelő állapotban van a hal, csak akkor szabad visszaengedni

olvasható a módosított házirendről szóló közleményben.

Borítókép forrása: Valkai László Facebook-oldala

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.