Egy világvégeváró család illegálisan élt egy borospincében Ausztriában

Az osztrák rendőrség hétfőn közölte, hogy őrizetbe vett egy világvégeváró férfit, aki illegálisan élt egy borospincében egy nővel és hat fiatal gyermekkel az Ausztria északkeleti részén, a cseh határ közelében található Hadresben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 30. 18:41
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A hatóságokat a helyiek a múlt héten arról értesítették, hogy egy család illegálisan rendezkedett be egy présházban és a hozzá tartozó alagútban. A környékbelieknek a gyermekek hangja tűnt fel – mondta el Erich Greil alpolgármester.

– Mihelyst valaki közeledett a helyszínhez, a hangok elcsendesedtek

– tette hozzá.

Múlt csütörtökön két szociális munkás kereste fel a pincét, hogy ránézzenek a gyerekekre, de a velük lakó 54 éves férfi paprikaspray-vel támadt rájuk, és elbarikádozta a bejáratot. A szociális munkások ezután kihívták a rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit. A pince átkutatásakor a hatóságok egy negyvenéves nőre és hat gyermekre bukkantak.

A gyermekek közül a legfiatalabb hét hónapos, a legidősebb ötéves. A rendőrségnek egyelőre nem sikerült meghatároznia személyazonosságukat. Az őrizetbe vett férfi azt mondta, hogy a gyerekek Angliában születtek. Ausztriában nincsenek bejelentve. A rendőrség szerint a kiskorúakat nem bántalmazták és nem hanyagolták el. Jelenleg a kerületi közigazgatás gondoskodik róluk.

A rendőrség több fegyvert – egyebek között egy második világháborús karabélyt, számszeríjakat és légpuskákat – talált a helyszínen.

A hatóságok szerint a borospincének saját víz- és áramellátása volt, illetve évekre elegendő élelmet halmoztak fel benne. Médiaértesülések alapján úgy tudni, hogy a férfi a világvégére készült.

A helyi média arról tudósított, hogy az őrizetes az úgynevezett Reichsbürger mozgalom tagja. A különféle összeesküvés-elméletekben hívő, radikális jobboldali csoport tagjai illegálisnak tekintik Németország felosztását a második világháború után, és úgy vélik, hogy a Harmadik Birodalom még mindig létezik.

A férfi a nyomozás lezárását követően szabadlábon védekezhet.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.