időjárás 1°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

Késsel támadt rendőrre egy 16 éves fiú

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.26. 15:52 2023.01.26. 16:52
Késsel támadt rendőrre egy 16 éves fiú

Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-t. A járőr azért jelent meg egy társasháznál, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért. A lány a bejelentés szerint hétfő óta nem tartózkodott otthon, és éppen megjelent a barátjánál.

A járőr a bejelentés ellenőrzésére a helyszínre ment. Találkozott a lánnyal és 16 éves barátjával, akik éppen el akarták hagyni az ingatlant. A lépcsőházban a rendőr igazoltatni akarta őket, de a fiú a felszólítást figyelmen kívül hagyva megpróbált elfutni. A rendőr testi kényszert alkalmazott, de a fiú a földön fekve is ellenszegült, folyamatosan próbálta lerúgni magáról és többször ököllel próbálta megütni.

Amikor a járőr megkezdte a fiú megbilincselését, a támadó egy kilenc centiméter hosszú pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát. Az intézkedés alatt végig agresszíven viselkedő elkövető ellenállását a lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével sikerült megtörni.

A megsebesült járőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A fiút őrizetbe vették, hivatalos személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt indított ellene büntetőeljárást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.

Borítókép: Helyszínelő rendőrök 2021 júliusában a Havanna-lakótelepen (Fotó: Bors/Knap Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.