Van, akitől csaknem kétmilliós pótdíjat szedett be a BKK

Technikai újításokat vezettek be, bankkártyával is lehet fizetni a pótdíjat az ellenőröknél.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 25. 16:24
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az elmúlt évben továbbfejlesztette, egyszerűsítette és hatékonyabbá tette a jegyellenőrzés és a pótdíjazás folyamatát – tájékoztatta a BKK az MTI-t. Arról is beszámoltak, hogy közel kétmillió forint volt 2022 legnagyobb egyösszegű pótdíjbefizetése. Több mint 200 ezer pótdíjazási eljárás indult tavaly, és sikerült felszámolni egy „hamisjegygyárat” is.

Minden ellenőrt felszereltek olyan készülékkel, amely a jegyek és bérletek érvényességét elektronikusan ellenőrzi, pótdíjazás esetén pedig rögzíti és tavaly óta zárt rendszerben, applikáció segítségével továbbítja az utas adatait a BKK követeléskezelő rendszerébe. Ezzel egyszerűsödött a pótdíjazás folyamata, és a fizetésé is, hiszen 

az ellenőröknél bankkártyával is ki lehet fizetni a pótdíjat.

Az utólagos díjrendezésben is újítottak: a pótdíjasszisztens rendszer figyelmezteti a pótdíjazott utasokat fizetési kötelezettségükre, ha megadták elérhetőségüket, hogy késedelem miatt ne nőjön a fizetendő összeg.

Tavaly december óta mozgó biztonsági egységek segítik a rend fenntartását a járatokon és a megállókban. A BKK és a BRFK együttműködésének köszönhetően letartóztattak egy budapesti férfit, aki a lakásán „hamisbérletgyárat” működtetett.

Borítókép: Tíz- és húszezer forintos bankjegyek (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.