Ezért nem vonult be a börtönbe Galambos Lajos

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatást adott ki, miután a zenész szerdán nem jelent meg a kecskeméti büntetés-végrehajtási intézetnél.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 16. 17:36
Galambos Lajos Forrás: Bors
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Galambos Lajosnak, művésznevén Lagzi Lajcsinak, akit decemberben három év hat hónap szabadságvesztésre ítéltek – tájékoztatta az MTI-t a Budapest Környéki Törvényszék. Az elítéltnek a másodfokú, jogerős ítélet alapján szerdán kellett volna jelentkeznie, hogy megkezdje büntetését.

Galambos Lajos a védőjén keresztül január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. A kérelem elbírálása folyamatban van, de mivel a szerdáig nem született döntés, a bíróság intézkedett a végrehajtás megkezdésének függőben tartásáról.

A Budapest Környéki Törvényszék december 7-én jogerősen három és fél év szabadságvesztésre ítélte, továbbá négy évre eltiltotta a közügyektől Galambos Lajost. A zenészt több társával együtt, gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolták.

Borítókép: Galambos Lajos (Fotó: Bors/Czerkl Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.