Türelmetlenül várták Galambos Lajost a börtönnél, mégsem érkezett meg

A zenészt azért ítélték szabadságvesztésre, mert illegálisan vételezte otthonában a gázt, az áramot és az ivóvizet.

Magyar Nemzet
Forrás: VG, Bors, Blikk, Index2023. 02. 15. 19:09
Galambos Lajos Forrás: Bors
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Galambos Lajos szerda reggel nem vonult be a kecskeméti börtönbe, ahová a hírek szerint már korábban megkapta a behívóját, hogy megkezdje a jogerősen kiszabott három év hat hónapos börtönbüntetését – írja a VG. A Borsnak a testvére, Galambos István azt mondta, hogy kedden még beszéltek, hétvégén pedig találkoztak is. Azt nem tudta megmondani, hogy Lajcsi merre lehet.

Annyit biztosan állíthatok, hogy nincs szökésben, és megvan az oka annak, ha végül nem kellett bemennie a börtönbe

– nyilatkozta a lapnak Galambos István. Az érintett, Galambos Lajos hollétéről végül a Blikk számolt be, miután egyik olvasójuk látni vélte a Vértesben, 150 kilométerre a börtöntől, Lovasberény közelében. A lapnak telefonon azt mondta, hogy maradéktalanul betartja a rá vonatkozó jogszabályokat és bírósági határozatokat, de az utóbbi időben több olyan információ is szárnyra kapott a sajtóban a börtönbe vonulásával kapcsolatban, amelyeket hivatalosan senki sem erősített meg.

Tudom, hogy közszereplőként többet kell elviselnem, mint egy átlagembernek, de mostanra besokalltam. Úgy érzem magam, mint egy űzött vad

– közölte Galambos Lajos. Elmondása szerint a birtokára katasztrófaturisták járnak, és biztonsági szolgálatot kellett felfogadnia. „Az utóbbi időben kaptam hideget-meleget, ezért úgy döntöttem, hogy a harcomat a bíróságon szeretném a továbbiakban megvívni, nem a nyilvánosság előtt. Eddig ott tettem, és sokat tanultam belőle...” – fogalmazott a zenész, és hozzáfűzte: „nem adom fel, folytatom a harcomat az igazamért!”

A lap arról is beszámolt, hogy reggel több újság és tévécsatorna munkatársa várakozott hiába a Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet előtt. Noha előzetesen nem nyert hivatalos megerősítést a börtönbe vonulás időpontja, a jelek szerint megalapozottnak vélték a sajtóban megjelent híreszteléseket.

Az Index érdeklődésére Galambos Lajos azt válaszolta szöveges üzenetben:

Nagyon szépen köszönöm az érdeklődést, de ez nem egy show-műsor, hanem az életem.

Galambos Lajost három és fél év börtönbüntetését ítélte a bíróság. A 2017-ben született vádirat szerint összesen legalább harmincmillió forint értékben vételezett illegálisan áramot, több mint négy és fél millió forint értékben földgázt, 16 millió forint értékben pedig vezetékes vizet – olvasható a VG cikkében.

Borítókép: Galambos Lajos (Forrás: Bors/Czerkl Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.