Zalatnay Cini elárulta, hogy mit tenne a svájci farkas gyilkosával

Sokakat megdöbbentett, hogy Magyarországon, Hidasnémeti mellett lőtték le a nyomkövetővel ellátott farkast. A hír Zalatnay Saroltához is eljutott, aki a Mandinernek mondta el a véleményét az ügyről.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Mandiner2023. 04. 13. 16:32
Zalatnay Sarolta
Budapest, 2016. szeptember 14. Zalatnay Sarolta táncdalénekes a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban Aradszky László táncdalénekes pályafutását idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az énekesnőről köztudott, hogy nagy állatvédő, így rendszeresen látja el élelemmel a menhelyeket saját költségéből. Korábban pedig egy lipicai lovat is csak azért megvásárolt, hogy megmentse az állatot a vágóhídtól – írja a Mandiner.

Zalatnay Cini 1990-ben farkaskölyök megmentésében is közreműködött, így a lelőtt állat híre rendkívül érzékenyen érintette.

Nonszensz, hogy védett állatokat lőnek le Magyarországon! Felháborító és remélem, hogy a tettest alaposan megbüntetik. Szívesen a szemébe néznék és biztos, hogy felpofoznám!

– fogalmazott az énekesnő a Mandinernek.

Börtönbe is kerülhet a svájci farkas gyilkosa

Ahogy a Magyar Nemzet megírta, egy nyíregyházi vadász lőhette ki a svájci, jeladós farkast. A Boon cikke szerint a vadásznál házkutatást tartottak, és több, természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak.

Korábban arról is beszámoltak, hogy 

a farkas engedély nélküli elejtése, károsítása, zavarása bűncselekmény, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

A hetvenezer magyar vadászt tömörítő köztestületként és érdekképviseletként, a leghatározottabban elítélik a természetkárosítás bármilyen formáját, függetlenül attól, hogy azt ki követi el – fogalmazott az Országos Magyar Vadászkamara állásfoglalásában.

„Amennyiben bizonyítást nyer, hogy az adott ügyben vadász volt a tettes, és fény derül a személyére, akkor a vadászkamara saját hatáskörben eljárva is megtesz minden szükséges intézkedést” – írták, majd hozzáfűzték, hogy az esetleges bírósági ítélettől függetlenül, az abból fakadó teendőik mellett ez esetben is érvényre juttatnak minden lehetséges jogi és etikai szempontot.

Borítókép: Zalatnay Sarolta (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.