Nikolics újra Fehérváron

Már három forduló lement a labdarúgó NB I tavaszi szezonjából, lassan véget ér az átigazolási időszak, megkésve tehát, de csütörtökön mégis bejelentették a tél legfajsúlyosabb szerződését.

2020. 02. 07. 7:06
null
Kovács Zoltán is tudja, hogy a támadó gólokat jelent Fotó: Mol Fehérvár FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már három forduló lement a labdarúgó NB I tavaszi szezonjából, lassan véget ér az átigazolási időszak, megkésve tehát, de tegnap mégis bejelentették a tél legfajsúlyosabb szerződését: Nikolics Nemanja visszatér Fehérvárra.

Azért nem beszélhetünk klasszikus átigazolásról, mert a 27-szeres magyar válogatott csatár kontraktusa az év végén lejárt az észak-amerikai ligában (MLS) szereplő Chicago Fire-nál, tehát szabadon igazolható játékosként érkezett Fehérvárra.

Abból, hogy ezt a szerződést nem – mondjuk – január másodikán jelentették be, arra következtethetünk, hogy nem a Mol Fehérvár FC volt Nikolics első opciója. Hírbe hozták például a Premier League-ben szereplő Crystal Palace-szal, hallani lehetett arról is, hogy a Távol-Keletről van ajánlata, végül mégis Fehérváron kötött ki.

Kovács Zoltán is tudja, hogy a támadó gólokat jelent
Fotó: Mol Fehérvár FC

Mégse mondjuk azt, hogy jobb híján. Nikolics még mindig csak 32 éves, néhány évig még ereje teljében futballozhat, a pedigréje pedig egészen kiváló. Korábban, 2010 és 2015 között öt és fél évet húzott le a Vidinél, s háromszor volt gólkirály. Majd a Legia Warszawában (másfél év alatt 41-et) és Chicagóban (három év alatt 51-et) is ontotta a gólokat, eme két klubban is gólkirállyá koronázták.

– Hatalmas öröm számomra, hogy újra Fehérváron futballozhatok. Nagyon motivált vagyok, ég bennem a bizonyítási vágy, a csapatot újabb nagy sikerekhez akarom segíteni – a játékos ehhez hasonló lelkes mondatokkal kommentálta a visszatérését. S ez így van rendjén.

Kovács Zoltán, a Fehérvár sportigazgatója azt emelte ki, Nikolicsnak kifogástalan a fizikai állapota. Arról azonban egyelőre nincs szó, hogy már a hét végén, a Mezőkövesd ellen pályára léphet-e.

A jelenléte nyilván gólokban mérhető. A tavaszra előrevetítve a Vidi durván tíz plusz góllal kalkulálhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.