Új trónkövetelő a Kondorosi útról

Nem egészen három hét leforgása alatt az OSC férfivízilabda-csapata legyőzte a földkerekség két legerősebb gárdáját. Előbb február 4-én a Bajnokok Ligája címvédőjét, az FTC-Telekomot, majd pénteken az olasz Pro Reccót. Ráadásul mindkettőt idegenben, mindkettőt három gól különbséggel. Új favoritja van a BL-nek!

2020. 02. 22. 7:38
null
Fotó: Fotó: Szabó Miklós, archív - NSO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veronai uszodában aratott 12-9-es győzelem jelentőségét nem lehet túlbecsülni. A kis világválogatottnak is tekinthető olasz sztárcsapat több mint hat éve nem kapott ki otthonában, és a BL idei kiírásában is simán megverte az OSC-t a Kondorosi úton, 14-10-re. A december 4-i meccs után Vad Lajos, az orvosegyetemiek edzője még ezt nyilatkozta: – Nálunk is vannak kiváló játékosok, ám fiatalok is, akiknek még megremeg a kezük.

Hát péntek este nem remegett meg. Például a 21 éves Burián Gergőé, aki két remekbe szabott góllal segítette csapatát, ahogy az FTC-Telekom ellen is. A négy éve a Vasasból igazolt balkezes tehetség akár a válogatottságot is megpályázhatja kirobbanó formája alapján.

Persze a prímet az OSC két nagyágyúja, a szerb olimpiai bajnok Andrija Prlainović és a magyar Európa-bajnok, Manhercz Krisztián vitte. Előbbi négy, utóbbi három gólt dobott, kettejükön – és persze Buriánon – kívül a szerb olimpiai bajnok kapus, Braniszlav Mitrovics védései nyomtak rengetegen a latban.

A harmadik negyed elején még 6-5-re vezettek az olaszok Filipović góljával, de onnan Burián egy és Prlainović két góljával 8-6-ra fordított az újbudai csapat, és már nem is adta ki a kezéből a győzelmet.

Óriási csapatmunka eredménye ez a győzelem – mondta lapunknak Vad Lajos edző a helyszínről. – Másfél éve dolgozom az OSC-vel, és most már kezd beérni a munka gyümölcse. A befektetett munka általában kamatozik. Persze vannak buktatók is, de mostanság ezekből egyre kevesebb van. Nagyon jól védekeztünk, Mitrovics kiemelkedő kapusteljesítményt nyújtott, de ez mind-mind szükséges egy olyan nagyszerű csapat legyőzéséhez, mint amilyen a Pro Recco. Burián Gergő is remekelt, ő egy nyers gyémánt, de csiszolgatjuk. Az a célunk, hogy odaérjen a válogatottba. Két ilyen győzelem a vízilabda csúcsa, ennél erősebb ellenfelet, mint a Fradi és Recco, keresve sem lehet találni. És mindkettőt idegenben győztük le!

Pro Recco (olasz)–A Híd-OSC-Újbuda 9-12 (1:1, 4:4, 2:4, 2:3)

G.: Buslje, Ivović, F. Filipović 2-2, Renzuto-Iodice, Aicardi, Kayes, Ill. Prlainović 4, Manhercz K. 3, Burián 2, Erdélyi, Seman, Ubović.

Mladost Zagreb (horvát)–FTC-Telekom 6-9

A B csoport állása: 1. Recco 20, 2. FTC 20, 3. OSC 16, 4. Mladost 16, 5. Terrassa 13, 6. Marseille 10, 7. Hannover 6, 8. Tbiliszi 0.

Március 3-án az FTC-Telekom a Pro Reccót fogadja a Komjádi uszodában, ezen a mérkőzésen dől el a csoportelsőség. Az A csoportban a Szolnoki Dózsa szombat este találkozik a horvát Jug Dubrovnikkal 19.00 órai kezdettel a Tiszaligetben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.