A Forma–1 reményt ad az embereknek ezekben az időkben

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Hungaroringen zajló 35. Forma–1-es Magyar Nagydíj helyszínén Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnökével és Chase Carey-vel, az F1 kereskedelmi jogait birtokló Formula One Group vezérigazgatójával tárgyalt szombaton.

Forrás: MTI2020. 07. 18. 18:08
null
Mogyoród, 2018. július 28. Felsorakoznak a versenyzõk a Forma-1-es Magyar Nagydíj idõmérõ edzése elõtt a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hungaroring Sport Zrt. közleménye szerint a miniszter azt mondta, fontosnak tartja, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben is rendezzenek olyan eseményeket, amelyek reményt adnak az embereknek arra, hogy az élet egyszer visszatér majd a rendes kerékvágásba. Véleménye szerint a Forma–1-es futamok is ilyenek annak ellenére, hogy a nézők most csak a televízió képernyője előtt ülve nézhetik mindazt, ami a pályán történik.

– Fontos üzenet ez a világnak, és még fontosabb, hogy Magyarországon rendeznek versenyt, ami annak is köszönhető, hogy hazánk a járvány idején jól teljesített a megfelelő időben meghozott megfelelő intézkedésekkel – nyilatkozta Palkovics László.

A miniszter emlékeztetett rá, hogy a kormány elfogadta azt az autó-motorsport stratégiát, amely kontextusba helyezi a versenyeinket.

– A stratégia egyik eleme a Hungaroring felújítása, és informáltam Chase Carey-t arról is, hogy felépítünk egy másik versenypályát, amelyen a fő cél a MotoGP megrendezhetősége – mondta Palkovics László. Hozzátette, hamarosan létrejön egy ügynökség, amely a sport- és technológiai résztvevőket össze tudja kapcsolni az állammal.

A 35. Forma–1-es Magyar Nagydíjat vasárnap 15.10 órakor rendezik a Hungaroringen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.