Az izlandi kapitány emlékszik rá, vesztett már meccset Budapesten

Erik Hamrén, az izlandi labdarúgó-válogatott svéd szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban elmondta, lát hasonlóságot saját csapata és a magyar együttes között. Emlékszik arra, hogy a svéd válogatottal vereséget szenvedett Budapesten.

Magyar Nemzet
2020. 11. 09. 9:44
Eric Hamrén
Eric Hamrén két éve irányítja Izlandot Fotó: Vladimir Pesnya Forrás: AFP/Sputnik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Október óta tudja, hogy a magyar válogatott lesz Izland ellenfele. Milyen benyomásai vannak a csapatról?

– Jól teljesített az elmúlt években, így biztosan nagy kihívás elé állít minket Budapesten – válaszolta a Nemzeti Sportnak Erik Hamrén, az izlandi válogatott szövetségi kapitánya. – Jól szervezett, fegyelmezett együttes, amelynek kimondottan jó a mentalitása. Szerintem kicsit hasonlít is a miénkre.

– Két éve irányítja az izlandi válogatottat – ez lesz az eddigi legfontosabb mérkőzése?

– Igen, mondhatjuk, hiszen a csütörtöki összecsapás dönt arról, hogy kijutunk-e az Európa-bajnokságra.

nemcsak a Salzburgban, hanem a magyar válogatottban is húzóemberré vált, mi a véleménye a középpályásról? Külön készülnek rá?

– Jó futballisták játszanak az önök csapatában, de nem szeretnék kiemelni egyetlen játékost sem. Ahogyan utaltam már rá, szerintem a magyar válogatott ereje a csapategységben rejlik.

– A járvány miatt hónapokra leállt a futballélet, szeptemberben több szövetségi kapitány arra panaszkodott, hogy játékosai nincsenek megfelelő erőállapotban. Mostanra változott a helyzet?

– A járvány az egész világra és társadalomra hatással volt. Ennek része a futball, így nekünk is követnünk kell a szabályokat, az iránymutatásokat, csakúgy, mint mindenki másnak. E keretek között természetesen megpróbálunk annyira felkészülni, amennyire csak lehetséges.

– A napokban az izlandi kormány új korlátozásokat vezetett be, aminek következtében idő előtt lefújták a bajnokságot. Bár a hazai klubok kevés játékost adnak a válogatottnak, ez nehezíti a felkészülést?

– Próbálunk megtenni minden tőlünk telhetőt ebben a szituációban. A helyzet országonként változó, de úgy szerveztük meg a felkészülésünket, hogy minden játékos a megfelelő állapotban csatlakozzon a válogatotthoz.

– Svédországot irányítva már kétszer összecsapott a magyar válogatottal: mi jut eszébe azokról a találkozókról?

– Úgy emlékszem, két kemény mérkőzés volt, hazai pályán mi nyertünk, idegenben kikaptunk. Természetesen a győzelem jobban megmaradt, pláne azért, mert az a találkozó volt az első tétmérkőzésem svéd szövetségi kapitányként.

Erik Hamrén     

Született:    1957. június 27., Ljusdal (Svédország)

Nemzetisége:    svéd

Csapatai vezetőedzőként/szövetségi kapitányként:    Enköping (svéd, 1987–1988), Väsby (svéd, 1989), Brommapojkarna (svéd, 1990–1991), Vasalund (svéd, 1992–1993), Degerfors (svéd, 1994), AIK (svéd, 1995–1997), Örgryte (svéd, 1998–2003), AaB (dán, 2004–2008), Rosenborg (norvég, 2008–2010), Svédország (2009–2016), Izland (2018–)

Sikerei edzőként: dán bajnok  (2008),  2x norvég bajnok  (2009, 2010),  3x Svéd Kupa-győztes (1996, 1997, 2000), norvég Szuperkupa-győztes (2010)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.