Megleckéztette az Atalanta a Liverpoolt, kikapott a Salzburg

A kiesés szélére sodródott az Inter, miután hazai pályán vereséget szenvedett a Real Madridtól a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik fordulójának szerdai játéknapján. Folytatta a menetelését a Bayern München, amely másodszorra is legyőzte a Salzburgot. Megtorpant viszont a Liverpool, az Atalanta az Anfielden leckéztette meg Jürgen Klopp együttesét.

Magyar Nemzet
2020. 11. 25. 23:28
null
Liverpool, 2020. november 25. Alisson Becker, a Liverpool kapusa térdel a kapuban a labdarúgó Bajnokok Ligája D csoportjának negyedik fordulójában játszott Liverpool - Atalanta mérkõzésen a liverpooli Anfield Stadionban 2020. november 25-én. MTI/EPA/Pool/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volt miért visszavágnia a Salzburgnak Münchenben, hiszen hazai pályán csúfos, 6-2-es verést kapott a címvédőtől . Ennek megfelelően Németországban nagy kedvvel kezdett az osztrák csapat, többet támadott, sőt, révén a vezetést is megszerezhette volna, de honfitársunk az égbe lőtte a labdát. Amikor viszont a bajorok helyzetbe kerültek, ők nem tették meg ezt a szívességet: a próbálkozása után kipattanó labdát vágta a kapuba a 42. percben.

A második félidő elején megduplázta az előnyét a Bayern, Kingsley Coman lövését Maximilian Wöber blokkolta volna, ehelyett Cican Stankovic hálójában kötött ki a labda. A 66. percben kapott egy esélyt a Salzburg, mivel Marc Roca kiállítása miatt emberelőnybe került, de rengeteg próbálkozásából csak szépítésre futotta. Ráadásul Valon Berisha gólja előtt Leroy Sané is betalált, így 3-1 lett a vége.

Szoboszlai csapatának nem sok babér termett a Bayern ellen
Fotó: EPA/Lukas Barth-Tuttas

Az Atlético Madrid második nekifutásra sem tudta legyőzni a Lokomotiv Moszkvát, az oroszországi 1-1 után Madridban 0-0-s döntetlen született.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, A csoport:

Bayern München–RB Salzburg 3-1 (1-0)

Gólszerző: Lewandowski (42.), Wober (52. – öngól), Sane (68.), ill. Berisha (73.)

Kiállítva: Roca (Bayern München, 66.)

Atlético Madrid–Lokomotiv Moszkva 0-0

Az állás:

1. Bayern München 12 pont

2. Atlético Madrid 5

3. Lokomotiv Moszkva 3

4. RB Salzburg 1

Idegenben is győzött a Real

A forduló előtt kétpontos Internek egyetlen végkimenetel lehetett volna elfogadható a Real Madrid elleni meccsen: ha győz. Ehhez képest rosszabbul nem is kezdődhetett volna számára a mérkőzés, hiszen Nicolo Barella az 5. percben büntetőt hozott össze az ellenfélnek, amit köszönt szépen és értékesített. Az olaszok helyzetét Arturo Vidal tovább rontotta, a mindig diplomatikus játékos a 33. percben reklamálásért két sárgát szedett össze, így társainak megfogyatkozva kellett megpróbálnia a lehetetlent. Csoda helyett azonban a vesszőfutásuk folytatódott, Achraf Hakimi az 59. percben öngólt vétett, ahonnan már nem volt visszaút. Az Inter ezzel lassan búcsút inthet a Bajnokok Ligájának, a Real Madrid pedig a kezdeti nehézségek után még a csoportelsőségért is harcban lehet.

Edem Hazard második gólját szerezte az idényben
Fotó: EPA/MATTEO BAZZI

Bajnokok Ligája, 4. forduló, B csoport:

Internazionale–Real Madrid 0-2 (0-1)

Gólszerző: Hazard (7. – tizenegyesből), Hakimi (59., öngól)

Kiállítva: Vidal (Internazionale, 33.)

A csoport másik mérkőzésén: Mönchengladbach–Sahtar Doneck 4-0

Az állás:

1. Mönchengladbach 8 pont

2. Real Madrid 7

3. Sahtar Doneck 4

4. Internazionale 2

Búcsúzik a Marseille

A Porto ellen folytatódott a Marseille tragikus sorozata a Bajnokok Ligájában, sorozatban negyedik meccsén sem tudott betalálni, és negyedik vereségét is elszenvedte. Ezúttal 2-0-ra kapott ki.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, C csoport:

Marseille–Porto 0-2 (0-1)

Gólszerző: Sanusi (39.), Otavio (72. – tizenegyesből)

Kiállítva: Balerdi (Marseille, 71.), ill. Grujics (Porto, 67.)

A csoport másik mérkőzésén: Olimpiakosz–Manchester City 0-1

Az állás:

1. Manchester City 12 pont

2. Porto 9

3. Olimpiakosz 3

4. Marseille 0

Visszaadta a kölcsönt az Atalanta

Bergamóban lemosta a pályáról a Liverpool az Atalantát, az Anfielden viszont finoman szólva is takaréklángon égett. A vendégek aktívabbak voltak, de a helyzetekkel ők is adósak maradtak. Mindent elmond a félidőről, hogy a kaput eltaláló lövések száma 0-1 volt. Jürgen Klopp, a hazaiak vezetőedzője a második játékrészben negyedóra után unt rá erre a játékra, és egyszerre négyet (!) is cserélt. Előbb viszont vezetést szerzett az Atalanta, amit négy percen belül meg is duplázott, Josip Iličić és Robins Gosens voltak eredményesek. A szürke Liverpoolnak a gólokra nem volt válasza, így a nyolcaddöntő kiharcolása helyett leszegett fejjel és nulla kaput eltaláló lövéssel távozott a pályáról, az Atalanta pedig ha nem is öt góllal, de megleckéztette a hatszoros BL-győztest.

Minden mérkőzést egyperces néma csend előzött meg Diego Maradona előtt tisztelegve
Fotó: MTI/EPA/Pool/Laurence Griffiths

A csoport másik meccsén nem történt meglepetés, az Ajax magabiztosan, 3-1-re legyőzte a Midtjyllandot.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, D csoport:

Liverpool–Atalanta 0-2 (0-0)

Gólszerző: Iličić (60.), Gosens (64.)

Ajax–Midtjylland 3-1 (0-0)

Gólszerző: Gravenberch (47.), Mazraoui (49.), Neres (66.), ill. Mabil (80. – tizenegyesből)

Az állás:

1. Liverpool 9 pont

2. Ajax 7 (7-5)

3. Atalanta 7 (8-7)

4. Midtjylland 0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.