Lionel Messi büntetőt hibázott, majd utolérte Pelét

Továbbra sem képes a Barcelona labdarúgócsapata hárommeccses győzelmi sorozatra a 2020/21-es idényben. A Valencia ponttal távozott a Camp Nouból.

Magyar Nemzet
2020. 12. 19. 18:28
MESSI, Lionel
Barcelona, 2019. prilis 7. Lionel Messi, az FC Barcelona csatra, miutn megszerezte csapata msodik gljt az Atltico Madrid ellen a spanyol els osztly labdarg-bajnoksg 2019. prilis 6-i mrkzsn a barcelonai Camp Nou Stadionban. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garca Fotó: Alejandro García Forrás: MTI/EPA/EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét közben a Real Sociedad ellen, hátrányból felállva értékes győzelmet arató Barcelona szombaton meddő támadásokkal és óriási labdabirtoklási fölénnyel kezdett a Valencia ellen, de a vezetést a vendégek szerezték meg Mouctar Diakhaby találatával.

Az első félidő hosszabbításáig kellett várnia a katalán együttesnek, amikor Griezmann és Gayá párharca után büntetőhöz jutott. Videóbírós vizsgálódás után a Valencia védőjének piros lapját visszavonták, a tizenegyest viszont nem. lövését ugyan Domenech kivédte, de a kipattanóra lecsapó Alba beadását az argentin már a kapuba fejelte.

Messinek ez volt a 643. találata gránátvörös-kékben, ezzel utolérte Pelét az egy klubban elért gólok számában.

A második félidőben pedig az előnyt is megszerezte a Barcelona: Araujo nagyszerű mozdulattal juttatta a kapuba a labdát. Egyenlíteni tudott azonban a Valencia is, Gayá ezúttal jó kapu előtt készített elő, Maxi Gómez pedig megelőzte Minguezát.

Másodszor már egyik csapat sem tudott vezetést szerezni, így a Levante és a Real Sociedad elleni siker mögé nem tudta odailleszteni a harmadikat is a Barcelona, amely még mindig csak ötödik a tabellán.

Az Atlético Madrid viszont a Real elleni vereség után javított, és az Elche elleni 3-1-es sikerével továbbra is vezeti a spanyol bajnokságot.

La Liga, 14. forduló

Péntek

Athletic Bilbao–Huesca 2-0

Szombat

Atlético Madrid–Elche 3-1

Barcelona–Valencia 2-2

Levante–Real Sociedad 2-1

Osasuna–Villarreal 1-3

Sevilla–Valladolid 21.00

Vasárnap

Celta Vigo–Alavés 14.00

Granada–Betis 16.15

Cádiz–Getafe 18.30

Eibar–Real Madrid 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.