Dárdai legidősebb fiára vetette ki a hálóját a Vidi?

Érdekes értesülést közölt az NB1.hu. A szakportál úgy tudja, hogy a Fehérvár FC két, külföldön szereplő magyar fiatallal szeretné megerősíteni a keretét. Az egyikük a 2017-es U17-es Európa-bajnokságon szerepelt magyar csapat egyik erőssége, Csoboth Kevin, a másik pedig Dárdai Pál legidősebb fia, ifjabb Dárdai Pál, azaz Palkó.

Magyar Nemzet
2021. 01. 05. 12:11
null
Az U17-es Európa-bajnokság szép emlék Csoboth Kevinnek Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ifjabb a Hertha első csapatában eddig kilenc, a másodikban pedig ötven mérkőzésen lépett pályára. Az 1999-es születésű, 21 éves középpályás karrierjében visszalépésnek számít, hogy kikerült a Hertha első keretéből, fejlődése érdekében a német negyedosztálynál, a Regionalligánál magasabb szinten kellene szerepelnie.

Különösen a magyar futball 2020. évi sikerei után nem lebecsülendő a magyar NB I., igaz, korábban Dárdai a többszöri meghívás ellenére egyszer sem szerepelt a korosztályos magyar válogatottakban.

Ifjabb Dárdai Pálnak német és magyar útlevele is van, ez tehát nem lehet akadály a hazatérésekor – jegyzi meg írásában az NB1.hu. Azt is megemlítve, hogy a Transfermark 625 ezer euróra taksálja az értékét, és a szerződése nyáron lejár a Herthánál.

Az NB1.hu úgy tudja, nem ő az egyetlen kiszemelt a posztra, hanem a Benfica játékosa, Csoboth Kevin is. Neki is lejár a szerződése nyáron, az értéke jelenleg 150 ezer euró.

A 20 éves tehetség 2017-ben részt vett a magyar válogatott tagjaként a 17 évesek Európa-bajnokságán, válogatottunk a 6. helyen végzett, és ő a franciák elleni csoportmeccsen duplázott.

A Fehérvár szerdán utazik el Horvátországba edzőtáborozni, nyilván az a klub érdeke, hogy kiszemeltjeit ezalatt tesztelhesse.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.