Holender Filip megállíthatatlan, jó hétvégéje volt a légiónak

Jó hétvégét zártak a külföldön játszó magyar labdarúgók, többen is győzelmet ünnepelhettek, és néhányuk komoly szerepet is játszott csapata sikerében. Holender Filip egy héten belül játszott két olyan mérkőzést, hogy gólt szerzett és gólpasszt is adott, de Szalai Attila is közreműködött a török Fenerbahce első góljában. Szokásunk szerint összefoglaltuk a válogatott keretben rendszeresen szereplő légiósok hétvégéjét.

2021. 02. 15. 7:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holender Filip nagyon belejött. A szerb Partizan Beograd magyar válogatott játékosa egy hete gólt szerzett, majd gólpasszt adott, és ezt most megismételte ezen a hétvégén is. Ezúttal a Novi Pazart volt az áldozata a szerb bajnokság 21. fordulójában a gól nélküli első félidő után a belgrádi sztárcsapat az 54. percben szerzett vezetést, Holeneder ugratta ki Lazar Markovicsot, aki a hálóba talált, és a magyar támadó már kétgólos vezetésnél volt eredményes, közelről fejelt a hálóba.

Holender Filip gólja

 

A Partizan 4-1-re nyert így idegenben, Alekszandar Sztanojevics vezetőedző döntése alapján két góllövője, Markovics és Holender is lejött a pályáról a 69. percben. Holender Filip kilenc szerb bajnoki mérkőzésen öt gólt szerzett és négy gólpasszt adott október óta, és ez volt a második alkalom, amikor mindkét műfajban jeleskedett. Csapata sorozatban a kilencedik bajnokiján győzött, és második a tabellán, a Vojvodina hét ponttal követi, az éllovas Crvena zvezda pedig hat ponttal előzi meg.

a hatodik tétmeccsét játszotta a török Fenerbahcéban, és ezúttal is végig a pályán volt. A hatból a Karagümrük otthonában elért 2-1-es siker volt a csapat negyedik győzelme, és a magyar válogatott hátvéd részese volt az első gólnak: előrehúzódott fejelni, de csak megzavarni tudta az ellenfél védőit, és ebből lett a gólpassz.

Szalai Attila az első gól előtt

 

Muszáj még Törökországban maradnunk: a Kasimpasa a Galatasaray vendégeként 2-1-re kikapott, Varga Kevin a szünetben állt be, és a 82. percben sárga lapot kapott. A Galatasaray vezeti a tabellát azonos pontszámmal a második helyen álló Fenerbahce előtt, a Kasimpasa 15., és csak két pont választja el a legközelebbi kiesést jelentő pozíciótól.

Horvátországban fontos meccset veszített el az Osijek Zágrábban, a Dinamo győzte le 1-0-ra, a vendégeknél Kleinheisler László kezdett, és a 80. percben cserélték le. A Dinamo így három ponttal első az eszékiek előtt. Gyurcsó Ádám csapatának, a Hajduk Splitnek a Slaven Belupo elleni mérkőzése elmaradt. Svájcban a Lugano csütörtökön és vasárnap is pályára lépett bajnoki meccsen, előbb Luzernben ért el 1-1-et, majd otthon kikapott 3-1-re a Young Boystól, előbbit Kecskés Ákos végigjátszotta, utóbbin viszont a szünetben lecserélték, a Lugano a negyedik helyen áll.

 

továbbra is biztos pont az RB Leipzigben Fotó: EPA/FOCKE STRANGMANN / POOL CONDITIONS

 

A német Bundesligában jó hétvégét zártak a magyarok. ezúttal is a kezdőcsapat tagja volt az élbolyba tartozó Leverkusen otthonában a Mainz együttesében. A házigazda a 89. percig 2-0-ra vezetett, a Mainz azonban ki tudott egyenlíteni, Szalai Ádámot a 84. percben lecserélték. A Freiburg Brémában a még mindig sérült nélkül játszott 0-0-s döntetlent, az RB Leipzig pedig hazai pályán 2-1-re legyőzte az Augsburgot, a lipcseiek kapuját mint mindig, ezúttal is Gulácsi Péter védte, is végig a gyepen volt, a 62. percben sárga lapot kapott. A Leipzig őrzi a második helyét, a Freiburg a 8., a Mainz pedig még mindig utolsó előtti, négy pont a hátránya az osztályozós helyen álló Hertha mögött. A berliniek egyébként megszerezték az első pontjukat, amióta visszatért a kispadjukra, Stuttgartban játszottak 1-1-et.

Szlovákiában is folytatódott a bajnokság, a Fortuna Liga a 19. fordulóval tért vissza a téli szünet után. Az élen álló Slovan Bratislava a Ruzomberok vendégeként játszott gól nélküli döntetlent. Holman Dávid végigjátszotta a mérkőzést, előtte pedig csütörtökön meghosszabbította a szerződését a pozsonyi klubbal.

 

Holman Dávid 2023-ig meghosszabbította a szerződését
Fotó: Slovan Bratislava

 

– Éhes vagyok a sikerekre, amelyeket továbbra is a Slovan Bratislavával szeretnék elérni. Nagyon örülök, hogy megállapodtunk a klubbal az új szerződésről. Sokat tanultam, és más ember vagyok, mint aki 2017-ben idejött – nyilatkozta Holman Dávid a 2023-ig szóló megállapodás aláírása után. Hozzátette, remekül érzi magát a pályán ebben a szezonban, és tavasszal is gólokkal, gólpasszokkal szeretné segíteni csapatát. A középpályás arról is beszélt, hogy nagyon megszerette Pozsonyt, és jelenlegi elképzelései szerint 2023 után is szívesen maradna a Slovannál.

Pályára lépett a Dunaszerdahely is, amely a Trencin vendége volt, és 3-3 lett a végeredmény, a DAC-ban, amely a 95. percben egyenlített, Kalmár Zsolt végigjátszotta a meccset, tizenegyesből gólt szerzett és sárga lapot kapott, a 76. percben állt be.

– A meccs elején kerestük a helyünket, majd húsz perc után domináltunk, jöttek a helyzetek – mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, aki 12 góllal vezeti a Fortuna Liga góllövőlistáját. – Gólok azonban a másik oldalon estek. A második félidőre összekaptuk magunkat, sikerült visszajönnünk. Majd lábunkban volt a vezető gól is. Sajnos, kimaradtak a helyzetek. Végül 3-3 lett. A Slovan tegnapi botlása után nagy lehetőséget szalasztottunk el. Maradt az ötpontos hátrányunk. A jövőben a mai második félidőben mutatott játékunkra lehet építeni.

A ciprusi Omonia Nicosia 2-0-ra nyert az Ermisz otthonában, és vezeti a tabellát, végigjátszotta a mérkőzést. A holland Heracles otthon kapott ki 2-0-ra az Ajaxtól, Szőke Adrián a kispadot koptatta. Az angol másodosztályban a Bristol City nagy verésbe szaladt bele Watfordban, a 6-0-ás vereséggel végződött meccsen csak a második félidőben volt a pályán. A belga Leuven Bese Barnabással a kispadon nyert a Kortrijk ellen 3-1-re.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.