Még a vesztes csapat edzője is elégedett volt a játékosaival

A Diósgyőr 2-1-re megnyerte a kiesési rangadót Budafokon, de még mindig az utolsó helyen áll. A két csapat vezetőedzője egyaránt dicsérte a játékosait, és egyértelműen kijelentette, hogy még nem lefutott a kiesés ellen vívott harc, bíznak a bennmaradásban.

Magyar Nemzet
2021. 04. 17. 10:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiesési rangadót nyert 2-1-re a Diósgyőr Budafokon, ám közel sem menekült meg a kieséstől. Egyelőre úgy néz ki, hogy mint Dugovics Titusz, csak magával rántja az újoncot is ezzel a győzelemmel, ám matematikailag még akár bent is maradhat az élvonalban. Zoran Zekić, a DVTK vezetőedzője megkönnyebbülten nyilatkozott a mérkőzés után:

– Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, jár a gratuláció mindkét csapatnak, hiszen a Budafok és mi is nagyot küzdöttünk. Nagyon hálás vagyok a csapatnak, komoly tartásról tettünk tanúbizonyságot ebben a nehéz helyzetben. Jól játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, azonban nem voltunk elég nyugodtak a tizenhatos előterében és azon belül, ezért nem tudtuk lezárni a mérkőzést. Amikor sok helyzetet kihagytunk, bevallom őszintén, hogy eszembe jutott az előző Budafok elleni találkozó, amikor a 96. percben veszítettünk pontokat, és több balszerencsés pillanatunk is volt tavasszal. Hála Istennek most másként alakult a végjáték. A legfontosabb, hogy nyertünk, és továbbra is életben vagyunk, ám nincs idő pihenni, szerdán újabb mérkőzés vár ránk. Már eddig is tizenhat ponttal többet szereztünk, mint az ősszel, de a folytatásban már nem az ellenfelet kell nézni, hanem gólt kell lőni és újabb győzelmeket aratni. Voltak már hasonló pillanataink, amikor felzárkózhattunk volna, de akkor nem tudtuk megragadni az alkalmat. Bízom benne, most másként lesz.

 

Csizmadia Csaba csak az eredménnyel volt elégedetlen, a háttérben Zoran Zekić figyel
Fotó: Budafokimte.hu

 

A Diósgyőr három, a Budafok két ponttal van lemaradva a még bennmaradást jelentő 10. helyen álló Zalaegerszeg mögött, amely szombat este Pakson lép pályára. A BMTE vezetőedzője, Csizmadia Csaba a vereség ellenére sem marasztalta el a játékosait, és nem mondott le a bennmaradásról sem:

– Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy elterveztük, támadó szellemben léptünk fel. Két helyzetünk is volt az elején, aztán a DVTK talált egy gólt, amitől kissé megilletődtünk, és a vendégek valamelyest átvették az irányítást. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy megfordítjuk a meccset. Sikerült is hamar egyenlítenünk, majd rögtön utána a vezetést is megszerezhettük volna. Számtalan lehetőségünk volt a gólszerzésre, de nem éltünk ezekkel, és ez megbosszulta magát. A végén kinyíltunk, és a Diósgyőr többször kontrázhatott. Nem tehetek szemrehányást a játékosoknak, mert becsülettel dolgoztak és jól futballoztak. Egyetlen rossz szót sem mondhatok a srácokról, mert akik nézték a mérkőzést, egy domináns Budafokot láthattak. Az eredmény nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, és emiatt szomorú vagyok, de nincs még vége a szezonnak. Négy kemény meccs vár még ránk, és egészen biztos, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fogunk, nem adjuk fel a harcot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.