LeBron James vitathatatlanul Michael Jordan utódja

LeBron James lesz a főszereplője a második Space Jam filmnek. A jelenkor legfőbb amerikai kosársztárja huszonöt év elteltével lép a nagy előd nyomába.

Magyar Nemzet
2021. 04. 05. 11:42
null
Fotó: Troy Taormina Forrás: AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Jordan neve egyet jelent a kosárlabdával. Az utódjelöltek között első helyen emlegetett LeBron James szintén sok mindent letett már a parkettára, hogy összevethessék a sportág legendájával. Az amerikai sportligákban bőséggel kínált statisztikai mutatók alapján részletesen is összehasonlítható a két fantasztikus játékos pályafutása, bár James még tovább emelheti a tétet a palánk alatt.

A számok persze nem képesek mindent elmondani, de egy objektív, bár nem szigorúan sportszakmai megközelítés már egyenlőségjelet tesz a két szupersztár közé. Michael Jordan volt a főszereplője az 1996-ban bemutatott, Space Jam – Zűr az űrben című filmnek, a 2021 júliusára ígért, Egy új örökség alcímre hallgató folytatásban pedig LeBron James lesz az utódja.

A júliusi dátum nem véletlen: a koronavírus-járvány miatt kissé eltolt szezonban éppen az új film megjelenésének a napjaiban játszhat ötödik bajnoki aranygyűrűjéért James, ha eljut a nagydöntőbe a címvédő Los Angeles Lakersszel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.