Félpályás góllal ugrott a csoportja élére Csehország

Csehország 2-0-s győzelemmel kezdte a labdarúgó Európa-bajnokságot Skócia ellen. A találkozó elsősorban Patrick Schick távoli gólja miatt marad emlékezetes.

Magyar Nemzet
2021. 06. 14. 16:52
Csehország Skócia
Darida (középen, fehérben) játéka egyelőre kérdéses Fotó: Robert Perry Forrás: MTI/AP/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A D csoport Anglia Horvátország elleni győzelemével indult az Eb-n. A négyes előzetesen két esélytelenebbnek tartott válogatottja, Skócia és Csehország egy nappal a riválisok után csapott össze Glasgow-ban.

Bár voltak helyzetek és szép megoldások mindkét oldalon, a találkozó egyetlen momentumról marad igazán emlékezetes: a második félidő elején Patrick Schick szinte a felezővonalról ívelt David Marshall kapujába.

A szenzációs találat már Schick második gólja volt a találkozón, hiszen az első félidő hajrájában fejjel is betalált. Schick a belga Romelu Lukaku mellé felugrott az Eb góllövőlistájának az élére. Akár meg is előzhette volna, a mesterhármasért leadott közeli lövése azonban középre ment, azt hárította Marshall.

Schick mellett Csehország másik hőse a Sevillától távozó kapus, Tomáš Vaclík volt, aki kiválóan védett. Talán legnagyobb bravúrjával saját csapattársát, Tomáš Kalast akadályozta meg, hogy öngóllal kerüljön be a jegyzőkönyvbe.

Csehország a 2-0-s győzelemmel a csoport élére ugrott, igaz, papíron a neheze még csak ezután vár a csapatra.

A skótok az 1998-as világbajnokság után szerepelhetnek ismét nagy tornán, csoportkörből viszont még soha nem jutottak tovább, sem vb-n, sem Európa-bajnokságon. A vesztes nyitány után erre idén sem mutatkozik jó esély.

Európa-bajnokság, D csoport:

Skócia–Csehország 0-2 (0-1)

gólszerző: Schick (42., 52.)

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.