Az Mbappé, Griezmann, Benzema triót kellene megállítani

A Portugália elleni 3-0-s vereség után ma a világbajnoki címvédő Franciaország ellen folytatja szereplését az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában. Nagy kérdés, hogy ki veszi fel a futóversenyt Kylian Mbappé és a többi francia sprinter ellen.

Magyar Nemzet
2021. 06. 19. 9:13
Hummels
France's forward Karim Benzema (R) is marked by Germany's defender Mats Hummels during the UEFA EURO 2020 Group F football match between France and Germany at the Allianz Arena in Munich on June 15, 2021. (Photo by Matthias Schrader / POOL / AFP) Fotó: MATTHIAS SCHRADER Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mostanában lépett pályára legutóbb a magyar labdarúgó-válogatott Franciaország ellen, 2005 óta először találkozik a két együttes ma 15.00-kor az Eb-n. Azon a 16 évvel ezelőtti meccsen a franciák meglehetősen tartalékosan álltak fel ellenünk, az akkori legnagyobb sztárjaik közül nem lépett pályára Zinedine Zidane, Patrick Vieira, Thierry Henry vagy éppen Claude Makélélé sem, de így is 2-1-es győzelmet arattak a Lothar Matthäus vezette magyarok ellen.

Ma viszont a teljes arzenált beveti a világbajnoki címvédő francia válogatott. Elég csak a támadósorát kiemelni, amely alighanem a világ jelenlegi legjobbja. Ráadásul a trió gólra éhesen érkezik a Puskás Arénába, hiszen az első, németek elleni meccsüket Mats Hummels öngóljának köszönhetően nyerték meg 1-0-ra. Tehát francia labdarúgó még ugyanúgy nem szerepel az Eb góllövőlistáján, mint magyar, és ezen minél előbb változtatni szeretnének.

Bármennyire a francia csatárok tűnnek a legfélelmetesebbnek, a németek elleni győzelem után a középpályásaik kapták a legtöbb dicséretet. A Paul Pogba, N’Golo Kanté, Adrien Rabiot hármas esélyt sem hagyott a németeknek arra, hogy átrohanjanak rajta. A magyar válogatott számára ők megnehezíthetik a gyors kontrák vezetését is, amelyek lehetőséget adnának csapatának a gólveszélyes helyzetek kialakítására.

Didier Deschamps éppen Pogbát igazítja el a Puskás Arénában Fotó: Mirkó István

Alapvetően gyorsabb ellenfélre kell számítanunk, mint amilyen Portugália volt, így még nagyobb jelentősége lesz annak, hogy a magyar védelem ne hagyjon területet a franciáknak a sprintekre – ezt a feladatot az első meccsen többnyire jól megoldotta Marco Rossi Cristiano Ronaldóék ellen.

A franciák azonban ebből a szempontból is más szintet képviselnek, Mbappé a világ egyik leggyorsabb játékosa, de rajta kívül még hárman, Persnel Kimpembe, Benjamin Pavard és Rabiot is ott vannak az Eb eddigi legsebesebb labdarúgói között, akik legalább 30 km/h-val futottak már. A magyarok közül Lovrencsics Gergő volt a leggyorsabb az első meccsen egy 29,7 km/h-s futással.

Dicső múlt

A franciák ellen eddig lejátszott 22 mérkőzésből 12 győzelem, 8 vereség és 2 döntetlen a magyar válogatott mérlege. A gólkülönbség is nekünk kedvez: 47–31.

Marco Rossi tüzes magyar csapatot ígért a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen Loïc Nego is beszélt, aki kétségkívül a mai meccs legérdekesebb alakja, hiszen 2010-ben még francia színekben volt U19-es Európa-bajnok többek közt Griezmann oldalán, ma pedig ellene léphet pályára. Azon sem lepődnénk meg, ha ezúttal kezdőként kapna bizonyítási lehetőséget.

Európa-bajnokság, F csoport: Magyarország–Franciaország 15.00, Puskás Aréna (M4 Sport)

...

Kövesse a magyar labdarúgó-válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.