Ismélt tombolhatott a narancssárgába borult lelátó

Max Verstappen szerezte meg az Osztrák Nagydíjon az első rajtkockát. Nagy riválisa, Lewis Hamilton csak a negyedik helyről indulhat a vasárnapi futamon.

Magyar Nemzet
2021. 07. 03. 16:23
Verstappen
Spielberg, 2021. július 3. Max Verstappen, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának harmadik szabadedzésén a spielbergi pályán 2021. július 3-án. A futamot július 4-én rendezik. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsinórban a második hétvégén is az ausztriai Red Bull Ringen versenyez a Formula–1 mezőnye, így a Stájer Nagydíj a szokásosnál is jobb támpontot adott arra nézve, hogy mi várható az idény kilencedik versenyhétvégéjén, az Osztrák Nagydíjon. tartotta is a formáját, ezúttal is megszerezte az első rajtkockát az időmérő edzésen, idén már negyedik alkalommal. A világbajnoki pontverseny élén álló holland versenyző nemcsak saját teljesítményének örülhet, hanem annak is, hogy közvetlen riválisa, a címvédő csupán a negyedik helyről indulhat a vasárnapi versenyen.

A brit pilóta a két ausztriai hétvége között két évvel meghosszabbította szerződését a Mercedesszel, az új kontraktust azonban egyelőre nem tudta jó eredménnyel ünnepelni, Verstappen mellett Lando Norris (McLaren) és Sergio Pérez (Red Bull) is megelőzte szombaton. Norris már múlt hétvégén is megrángatta a nagyok bajszát, most pedig mindössze 0,048 másodperccel marad el élete első pole pozíciójától.

A rajtelsőség ellenére Verstappen nem volt elégedett, a csapatrádión panaszkodott arra, hogy a kocsisor elejére került az utolsó percekben.

A McLaren versenyzője mellett a másik fiatal brit, George Russell is kiemelkedő edzéseredményt ért el, a Williamst majdnem három év után vezette újra a kvalifikáció harmadik szakaszába, és kilencedikként zárt. A rajtrácson azonban könnyen még egy hellyel előrébb találhatja magát, mivel az előtte zárt Sebastian Vettel (Aston Martin) az időmérő második szakaszában feltartotta Fernando Alonsót (Alpine), így a német világbajnok hátrasorolásra számíthat.

Vasárnap 71 kör vár a mezőnyre. Verstappennek minden adott ahhoz, hogy tovább növelje 18 pontos előnyét Hamiltonnal szemben. A Red Bull Ring lelátóján a narancssárgába öltözött holland drukkerek már kedvencük mai teljesítményét is alaposan megünnepelték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.