Kapusa mesterhármasa is kellett a Zalaegerszeg bravúrjához

Nagy meglepetés született a Groupama Arénában: a Zalaegerszeg 2-1-re legyőzte a bajnoki címvédő Ferencvárost.

2021. 10. 16. 18:58
Ferencváros Zalaegerszeg labdarúgás NB I 2021 Henry Wingo
Fotó: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I kilencedik fordulójában a Ferencváros vendége a Zalaegerszeg volt. A Fradi nem számíthatott a válogatott edzésén megsérült Dibusz Dénesre, a száműzetés leteltével viszont Franck Boli azonnal a kezdőcsapatban találta magát. A döntés mögött persze meghúzódhat az a logika is, hogy az elefántcsontparti támadót az Európa-liga csoportkörére nem nevezte a Fradi, amely kedden már a Celtic otthonában játszik.

Ha azonban a hazai szurkolók abban reménykedtek, hogy az alsóházhoz tartozó ZTE ellen fél gőzzel is meglesz a győzelem, Nikola Szerafimov korai góljával gyorsan bizonyította nekik tévedésüket. Sőt, a játékrész közepén Koszta Márk kétgólosra növelte a vendégek előnyét. A válogatottba hét év után visszatért Vécsei Bálint a félidő hosszabbításában átlövéssel meglepte Demjén Patrikot, így a szünetre 2-1-es zalaegerszegi vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A Fradi többször is büntetőben bízott, de Farkas Ádám játékvezető az első félidőben Róbert Mak, a második játékrészben Ryan Mmaee esését díjazta sárga lappal. A csereként beállt marokkói támadó ziccerből és szabadrúgásból is eltalálta a keresztlécet, de a VAR-nak köszönhetően kapott még ennél is nagyobb lehetőséget: a videózás előtt a Zete készült veszélyes szabadrúgáshoz, utána már a Ferencváros büntetőhöz, mivel jó egy perccel korábban a tizenhatoson belül Szerafimov kezére pattant a labda.

Mmaee azonban pocsékul lőtte, azaz gurította a tizenegyest, Demjén megfogta a labdát. A huszonhárom éves kapus pályafutása során már harmadszor hárított büntetőt a Fradi ellen, az első két bravúr azonban nem ért pontot. A mesterhármast viszont már alaposan megünnepelhette Demjén, a Ferencváros nem tudott igazán nagy nyomást helyezni a jól védekező kék-fehérek kapujára, így a Zalaegerszeg nagy meglepetésre mind a három pontot elvitte a Groupama Arénából, még úgy is, hogy Koszta második gólját a 96. percben les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

– Nagyobb céljaim vannak, ezek eléréséhez nagyon kellenek ezek a pluszok. Ez a győzelem leírhatatlan, óriási siker. Az egész idényben így fogunk harcolni, mint ma – mondta a boldog kapus a meccs utáni villáminterjúban az M4 Sportnak.

A Zalaegerszeg a sikerrel egészen a hatodik helyig jött előre a táblázaton, míg a Ferencváros a Kisvárdától elszenvedett vereség után már másodszor kapott ki otthon az idei kiírásban.

NB I, 9. forduló

Ferencváros–Zalaegerszeg 1-2 (1-2)

Gól: Vécsei (45+1.), illetve Szerafimov (7.), Koszta (23.)

Korábbi eredmények

MTK–Puskás Akadémia 0-1

Gyirmót–Paks 2-1

Borítókép: Fradi.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.