Ha egy üzlet beindul – zsinórban másodszor nyert a Gyirmót

Idénybeli első győzelme után azonnal a másodikat is megszerezte a Gyirmót, amely a labdarúgó NB I 9. fordulójának szombati játéknapján 2-1-re múlta felül a Paksot.

Magyar Nemzet
2021. 10. 16. 16:59

Idénybeli első győzelme után azonnal a másodikat is megszerezte a Gyirmót, amely a labdarúgó NB I 9. fordulójának szombati játéknapján 2-1-re múlta felül a Paksot.

A Paks, vagyis az idény eddigi leggólerősebb együttese látogatott el szombaton Gyirmótra, a tabella utolsó előtti helyén álló, az eddig legkevesebb találatot szerzett csapathoz. Éppen ezért nem jelentett volna meglepetést, ha a tolnaiak a 9. fordulóban is folytatják a gólok termelését, már csak azért sem, mert a tőlük megszokott támadószellemben kezdték a találkozót, és Szabó János már a 3. percben veszélyeztette a hazai kaput.

Ehhez képest a Gyirmót jutott előnyhöz a 24. percben. A korábban Pakson is több idényt játszó Simon András juttatta vezetéshez a házigazdát, amikor Varga Barnabás középre passzolt labdáját bevágta a jobb alsóba. (1-0)

együttese ugyan már a második félidő elején nagy nyomás alá helyezte az újoncot, mégis egészen a 64. percig kellett várnia az egyenlítő találatra: Bognár István beadását csúsztatta a kapuba, idénybeli hatodik gólját szerezve ezzel. (1-1)

A paksiak öröme igencsak rövid életű volt: Lenzsér Bence lyukat rúgott a saját térfelén, amit Medgyes Zoltán köszönt szépen, és a vendégek kapujáig masírozott, majd önzetlenül Florent Hasani elé tálalta a labdát, akinek ezután már nem volt nehéz dolga (2-1).

A koszovói játékos így századik NB I-es fellépését góllal ünnepelte, a Gyirmóton pedig azt, hogy az Újpest után a Paksot is legyőzte, és átmenetileg a kilencedik helyre lépett előre a tabellán. A Paks továbbra is a negyedik.

NB I, 9. forduló:

Gyirmót–Paks 2-1 (1-0)

gólszerzők: Simon A. (23.), Hasani (67.), ill. Ádám (64.)

A forduló programja:

MTK–Puskás Akadémia 0-1

szombat:

Ferencváros–ZTE 17.00

Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 19.30

vasárnap:

Kisvárda–Újpest 14.30

Mezőkövesd–DVSC 17.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.