A BL továbbra is Cristiano Ronaldo terepe, továbbjutott a MU

Két idegenbeli győzelemmel kezdődött a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulója. A keddi sikerrel a Manchester United a továbbjutását, a Bayern München a csoportelsőségét biztosította be.

Magyar Nemzet
2021. 11. 23. 20:44
Villarreal's Spanish midfielder Daniel Parejo (L) vies with Manchester United's Portuguese forward Cristiano Ronaldo during the UEFA Champions League Group F football match between Villarreal CF and Manchester United, at La Ceramica stadium in Vila-real on November 23, 2021. (Photo by JOSE JORDAN / AFP) Fotó: AFP/JOSE JORDAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen sem fordulhatott volna elő néhány évvel ezelőtt: a Villarreal–Manchester United Bajnokok Ligája-mérkőzés kezdése azért késett néhány percet, mert Felix Brych játékvezető kommunikációs szettje nem működött, így sem az asszisztenseivel, sem a VAR-szobával nem tudott volna értekezni. Amikor a német sípmester az elektronikai beavatkozás után visszatért a pályára, alighanem pályafutása legnagyobb tapsát kapta a közönségtől.

A Manchester United első meccsét vívta Ole Gunnar Solskjær távozása óta, Spanyolországban már az – egyelőre – ideiglenesen kinevezett Michael Carrick irányította a csapatot, és több meglepő változtatást is eszközölt: Anthony Martial és Donny van de Beek kezdett, Bruno Fernandes viszont csak a cserepadon kapott helyet.

Két nap alatt senki sem várhatott csodát Carricktől, de az első félidőben a Villarreal játszott labdabirtoklási és mezőnyfölényben. Az első félidőben David de Gea két nagy védést mutatott be, a túloldalon Gerónimo Rullinak mindössze egy középre érkező Cristiano Ronaldo-fejest kellett hatástalanítania.

A játék képe a második félidő elején sem változott, Carrick pedig beküldte Fernandest és Marcus Rashfordot Martial és Van de Beek helyére. Ezen az estén egyik, eddig mellőzött játékos sem mutatta meg, hogy valóban helye volna a MU kezdőjében.

Fernandes hamar, remek labdával helyzetbe hozta Jadon Sanchót, a fiatal támadó manchesteri mezben lőtt első gólja azonban ekkor még váratott magára. Ronaldo sokkal inkább elemében van az idényben, különösen a Bajnokok Ligájában: ezúttal Étienne Capoue könnyelműségét kihasználva emelt az ellenfél kapujába, s így továbbra is valamennyi idei BL-fordulóban betalált.

A bekapott gól után a Villarrealnak már nem volt ereje az egyenlítésre, sőt, az angolok dolgoztak ki újabb lehetőségeket. A 90. percben Sancho az egyiket ki is használta, így csak megszakadt a rossz sorozata a Dortmundtól nyáron érkezett támadónak.

Michael Carrick tehát győzelemmel kezdett a kispadon, a 2-0-s sikerrel ráadásul továbbjutását is bebiztosította a United, amelynek az utolsó fordulóban, a Young Boys elleni hazai meccsen egyetlen pont is elég lesz ahhoz, hogy csoportelsőként lépjen a nyolcaddöntőbe.

A Bayern München már az ötödik fordulóban bebiztosította ezt a pozícióját, a Dinamo Kijev elleni sikerrel a bajor sztárcsapat továbbra is százszázalékos a BL idei kiírásában. 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

E csoport

Dinamo Kijev–Bayern München 1-2 (0-2), gólszerzők: Harmas (70.), illetve Lewandowski (14.), Coman (42.)

A csoport állása: 1. Bayern München 15 pont/5 meccs, 2. Barcelona 6/4, 3. Benfica 4/4, 4. Dinamo Kijev 1/5.

F csoport

Villarreal–Manchester United 0-2 (0-0), gólszerző: C. Ronaldo (78.), Sancho (90.)

A csoport állása: 1. Manchester United 10/5, 2. Villarreal 7/5, 3. Atalanta 5/4, 4. Young Boys 3/4.

Borítókép: (kékben) Dani Parejóval csatázik (Fotó: AFP/Jose Jordan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.