A mesterhármast szerzett Lewandowski: Mérges vagyok…

Robert Lewandowski, a Benfica ellen mesterhármast szerzett gólgyáros a Bayern fölényes, 5-2-es győzelme ellenére is talált kivetnivalót a mérkőzésben. A német együttes már a negyedik fordulóban kiharcolta a helyét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Magyar Nemzet
2021. 11. 03. 9:51
FC Bayern Munich vs Benfica Lisbon
epa09560451 Munich's Robert Lewandowski (R) scores the 5-2 lead during the UEFA Champions League group E soccer match between FC Bayern Munich and Benfica Lisbon in Munich, Germany, 02 November 2021. EPA/PHILIPP GUELLAND Fotó: PHILIPP GUELLAND
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München továbbra is robog a Bajnokok Ligájában, négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel, 17-2-es gólkülönbséggel – a Juventusszal egyetemben – elsőként jutott a nyolcaddöntőbe, miután kedden 5-2-vel lépte át a Benficát.

A németek vezére szokás szerint volt, aki háromszor volt eredményes, emellett egy gólpasszt is kiosztott Serge Gnabrynak. A lengyel csatárnak még egy rosszul elvégzett tizenegyes is belefért a kedd estébe.

– Az én hibám volt, nem hangolódtam rá megfelelőképpen a büntetőre. Láttam, hogy a kapus melyik oldalra vetődik, mégis a rossz sarkot céloztam meg. Szerencsére így is lőttünk néhány gólt, megszereztük a három pontot, magabiztosan nyertünk – értékelt Lewandowski.

A 33 éves támadó tehát a kihagyott büntető miatt nem bánkódott túl sokat, volt azonban, ami zavarta a Benfica elleni meccsben. 

– Az első húsz percben szinte nem is értem labdához. Ilyenkor egy csatárnak nehéz türelmesnek maradnia. Aztán az első gólom után már minden egyszerűbb lett, a második találatom volt a mai kedvencem. Ugyanakkor mérges vagyok a két gól miatt, amit kaptunk. Ez motivál bennünket, főleg Manuel Neuert.

Lewandowskinak ez volt a századik BL-mérkőzése, és eddig 81 gólt rámolt be az ellenfelek kapujába. A bajorok klasszisa ezzel még Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is túlszárnyalja, az argentinnak 77, a portugálnak 64 találat szerepelt a neve mellett száz találkozó után.

A Benfica ellen látottakkal a koronavírus fertőzése után visszatért Julian Nagelsmann is elégedett volt, bár a két kapott gólt ő is kiemelte.

– Igencsak szórakoztató este volt ez, fantasztikus meccset játszottunk. Végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Már azt is megbeszéltük, hogyan kellett volna védekeznünk a két kapott gólnál – nyilatkozta a Bayern vezetőedzője.

Kollégája, Jorge Jesus úgy érezte, a németek ellen többet nem érhettek el.

– Láttam nagyon jó dolgokat a mai meccsen, a ritkán játszó játékosaim is kiválóan teljesítettek. A Bayern kvalitásait tekintve nem lehet azt állítani, hogy ez egy súlyos vereség. Persze nem könnyű elfogadni az eredményt, de a játékosai szinte mindig lőnek négy-öt gólt. Nem megyünk haza elégedetten, bár az sem túl gyakori, hogy valaki két gólt szerezzen itt – mondta a Benfica trénere. – A sorsolás után aligha reménykedhettünk benne, hogy továbbjutunk egy olyan csoportból, ahol a Bayern és a Barcelona is ellenfelünk. A mi jó szereplésünk fényében a Barca továbbjutása azonban még korántsem biztos. A magunk kezébe vehetjük az irányítást, de mindig csak egy meccsre kell fókuszálnunk. Először a Barcelona, majd a Kijev ellenire. 

Bajnokok Ligája, E csoport:

Bayern München–Benfica 5-2 (2-1), gólszerzők: Lewandowski (26., 61., 84.), Gnabry (32.), Sané (49.), ill. Morato (38.), Núñez (74.)

Dinamo Kijev–Barcelona 0-1 (0-0), gólszerző: Fati (70.)

Az állás négy forduló után: 1. Bayern München 12 pont, 2. Barcelona 6, 3. Benfica 4, 4. Dinamo Kijev 1

Borítókép: Odiszéasz Vlahodímosz (balra) és Robert Lewandowski a Bayern München–Benfica mérkőzésen. Fotó: EPA/Philipp Guelland 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.