Egykori riválisának nagyon fájt, hogy Hamilton elvesztette a vb-címet

A Formula–1-es Mercedes-istálló tagjaira még ma is családtagként tekint, ezért fájdalmasan érintette Nico Rosberget, hogy egykori csapattársa és riválisa, Lewis Hamilton szerencsétlen körülmények között elbukta a világbajnoki címet a 2021-es idényben.

Magyar Nemzet
2022. 01. 01. 6:58
Hamilton, Lewis; Rosberg, Nico
Szahír, 2016. április 3. Nico Rosberg, a Mercedes gyõztes német versenyzõje (b) és brit csapattársa, a harmadik helyezett Lewis Hamilton a pódiumon a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíjának eredményhirdetésén a szahíri pályán 2016. április 3-án. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj) Fotó: VALDRIN XHEMAJ
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kis híja volt, hogy nem Lewis Hamilton (Mercedes) lett 2021-ben a Formula–1 királya, a britet csupán néhány kanyar választotta el a nyolcadik világbajnoki címétől, amelyet végül drámai körülmények között happolt el az orra elől Max Verstappen (Red Bull).

Hamilton azóta elvonult a nyilvánosság elől, amit egykori csapat- és vetélytársa, Nico Rosberg alighanem megért, hiszen átérzi a 36 éves pilóta fájdalmát.

– Hihetetlen fájdalmat éreztem. Most ugyan nincs közöm a Mercedeshez, de korábban ők voltak a családom, szóval ez hatalmas fájdalom volt nekem is – nyilatkozta a német világbajnok a Cross Country Rally YouTube-csatornának. – Három körrel a leintés előtt kilencvenkilenc százalékig biztosak voltak abban, hogy megnyerik a bajnoki címet. De elveszítették, ráadásul egy olyan csatában, amikor már semmit sem tehettek, hiszen ötven kör volt már azokban a gumikban. 

A Hamiltont 2016-ban nagy csatában legyőző Rosberg viszont az utolsó nagydíj történésein kívül nézőként nagyon élvezte a 2021-es idényt, amely rengeteg izgalmat hozott.

– Az első pillanattól kezdve izgalmas volt az év. Nagyon szórakoztató volt nézni a tévében, a Hamilton és a Verstappen közötti csata fenomenális volt. Ők az elmúlt évek legjobb pilótái. Verstappen még több bajnoki címet is nyer majd – vélekedett a visszavonult pilóta, majd hozzátette: a Nemzetközi Automobil-szövetségnek (FIA) résen kell lennie jövőre, hogy elkerülje a megkérdőjelezhető döntéseket. – Természetesen a Formula–1 nehéz helyzetben van, hiszen ők ketten feszegetik a határokat és a FIA-nak alkalmazkodnia kell ehhez. Sokat kell dolgozniuk azon a tél folyamán, hogy minden szabályt egyértelműsítsenek, és így elkerülhessék a nehezen megítélhető helyzeteteket – tette hozzá.

Nem Rosberg az egyetlen, aki sajnálja Hamiltont a történtek miatt, korábban a tavalyi csapattársa, Valtteri Bottas azt nyilatkozta, kutyául érezte magát, olyan volt, mintha ő veszítette volna el a világbajnoki csatát.

Borítókép: Nico Rosberg (balra) és Lewis Hamilton a 2016-os Bahreini Nagydíj eredményhirdetésén (Fotó: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.