Liu Shaolin Sándor fura dolgokat mondott: Ez egyelőre még nem publikus!

Liu Shaolin Sándor nem értette, hogyan lehettek tízen az 1500 méteres versenyszám döntőjében szerdán a pekingi téli olimpián, a rövid pályás gyorskorcsolyázók versenyében.

Magyar Nemzet
2022. 02. 09. 19:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pekingi téli olimpia rövid pályás gyorskorcsolyaversenyein szerdán a férfi 1500 méteres döntőben a továbbjuttatások miatt példa nélkülien tíz korcsolyázó léphetett jégre (!), a fináléban pedig Liu Shaoang a negyedik, Liu Shaolin Sándor a hatodik helyen végzett. Mint ismert, hétfőn az 1000 méteres döntőben Liu Shaolin haladt át elsőként a célvonalon, de erősen vitatható módon kizárták, ami azt is jelentette, hogy öccse, Liu Shaoang a negyedik helyről a harmadikra lépett előre, bronzérmet vehetett át.

A úgy kezdték a szerdai napot, hogy elmondásuk szerint túltették magukat a történteken, s mivel az 1500 méter a leggyengébb számuk, a negyedik és a hatodik helyük után végül nem is lehettek, és nem is voltak elégedetlenek.

Liu Shaolin Sándor a döntő után az M4 Sport kamerája előtt nyilatkozott, a beszélgetés azonban olyan fordulatot vett, amiből azt szűrhettük le, hogy a hétfői történéseknek még lesz valamilyen folytatása… S olimpiai bajnokunk nem értette, hogyan lehettek tízen a döntőben.

– Igazából ugyanolyan dolgok történtek ma, mint tegnapelőtt, de most semmilyen kizárás nem történt. Nagyon fura volt így a mai nap. Majd megkérdezem a bírót, hogy…, vagy inkább kívánom majd neki, hogy remélem, a jövőben jól fog tudni aludni… Ha jól tudom, direkt az olimpia miatt hoztak egy szabályt arra, ne fordulhasson elő, hogy tízen vannak egy futamban. A bíró valószínűleg ezt is elfelejtette, de már nem lepődünk meg igazából semmin… – mondta Liu Shaolin Sándor, és visszakanyarodott a hétfői naphoz.

– Valójában szerintem a két nappal ezelőtti történet van még mindig bennem – vallotta be. – Nagyon sok dolog történt, ami egyelőre még nem publikus, de majd az olimpia után lehet, hogy írok egy hosszabb üzenetet egy magányos éjszakámon – tette hozzá sejtelmesen az Instagram-oldalán gyakran megnyilvánuló olimpiai bajnokunk.

Hétfő este sportszerűen itt gratulált a győztesnek kihirdetett kínai Zsen Ce-vejnek is:

Bánhidi Ákos, a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edző-menedzsere elmondta: nagyon jó eredménynek tartja Liu Shaoang negyedik, valamint Liu Shaolin Sándor hatodik helyét.

– A zsenialitásukat mutatja, hogy két nappal a vitatott 1000 méteres finálé után összeszedték magukat, és azon a távon, amely a legkevésbé fekszik nekik, az érmekért harcoltak. A fizikai állapotuk alapján várható volt, hogy jól mennek, de mentálisan is rendben kellett lenniük – fogalmazott a szakvezető.

Borítókép: Liu Shaolin Sándor az elődöntős futamából másodikként jutott a fináléba (Forrás: Facebook/Magyarock – Olympic Team Hungary)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.