A Fradi a nyertese az oroszokat sújtó újabb szankciónak

Követve az UEFA-t és magáévá téve a NOB ajánlását az Európai Kézilabda-szövetség kizárta Oroszország és Fehéroroszország válogatottjait, valamint klubcsapatait minden egyes versenysorozatból.

Magyar Nemzet
2022. 03. 01. 7:28
Budapest 20220224 Kézilabda 2022 nõk nõi NBI NB1 Ferencváros FTC Rail Cargo Hungária Érd Fotó Fradi.hu Beatrice Edwige Fotó: Fradi.hu/Orloci Zsuzsanna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan a teljes sportéletből kizárják Oroszország, valamint Fehéroroszország valamennyi sportolóját. Legújabban az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hozott szigorú döntést.

A hivatalos határozat kimondja, hogy Oroszország és Fehéroroszország válogatottjait, klubcsapatait minden egyes versenysorozatból kizárják, továbbá az orosz és a fehérorosz játékvezetőket sem nevezik a jövőbeni mérkőzésekre, míg a bizottsági tagokat nem hívják meg a találkozókra. 

Hétfőn a Nemzetközi (FIFA), valamint az Európai Labdarúgó-szövetség döntött úgy, hogy az orosz és fehérorosz válogatottak és klubcsapatok nem vehetnek részt az égiszük alá tartozó egyetlen sorozatban sem. A Nemzetközi Jégkorong-szövetség is kizárta az idei világbajnokságról az orosz és a fehérorosz válogatottat

Az EHF döntése rövid távon a kézilabda Bajnokok Ligáját érinti, s ennek az FTC női csapata az egyik kedvezményezettje.

Az FTC a dán Esbjerg, valamint éppen az orosz Rosztov-Don mögött végzett a harmadik helyen a csoportkörben az A jelű nyolcasban. Az első két helyezett jut egyből a negyeddöntőbe és mentesül a nyolc közé kerülésért vívandó párharc alól.

Személy szerint a francia Béatrice Edwige különösen bölcs döntést hozott, hiszen kölcsönszerződéssel a múlt héten igazolt az FTC-hez. Akkor még nem egészen lehetett érteni ennek a hátterét, most már viszont minden világos.

A döntésnek kárvallottja továbbá a nőknél a B csoportban negyedik CSZKA Moszkva, valamint a férfiaknál a Meskov Breszt.

Borítókép: Béatrice Edwige nagyon bölcs döntést hozott, amikor a Fradiba igazolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.