Immár Ronaldo a valaha élt legeredményesebb gólvágó + videó

Cristiano Ronaldót nem lehet leírni. A 37 éves világsztár ismét frappáns választ adott a kritikusainak. A Manchester United az ő mesterhármasával győzte le a Tottenhamat a labdarúgó Premier League 29. fordulójának rangadóján.

Magyar Nemzet
2022. 03. 12. 20:30
null
FBL-ENG-PR-MAN UTD-TOTTENHAM Fotó: LINDSEY PARNABY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronaldo a 12. percben szerzett vezetést a Unitednek. 20 méterről lőtte ki a jobb felsőt. Bombagól.

a 35. percben 11-esből válaszolt, ezzel egyenlített a Tottenham 1-1-re.

Három perc múlva újra Ronaldo következett. Ezúttal pontos centerezés után közelről passzolt a hálóba (2-1).

A második félidőben ismét egyenlített a Spurs – Maguire öngóljával.

Ronaldóval azonban ezen az estén nem lehetett bírni. Hogy teljes legyen a repertoár, ezúttal fejjel vette be a Tottenham kapuját.

Erre már nem jött válasz. A negyedik helyet eredményező, a Bajnokok Ligája-indulás szempontjából kulcsfontosságú meccset tehát a Manchester United nyerte 3-2-re.

Cristiano a mesterhármason felül újabb személyes rekordot is elkönyvelhetett. Pályafutása 805., 806. és 807. hivatalos gólját szerezte a mérkőzésen, amivel megelőzte az örögranglista eddigi éllovasát, a cseh Josef Bicant, így már ő minden idők legeredményesebb gólszerzője. Mögötte olyan klasszisok következnek, mint a 746 gólos Puskás Ferenc vagy éppen a 757 gólos Pelé

Ronaldót rengeteget bírálták az elmúlt hetekben, azt is pletykálják, hogy az idény végén elhagyja a Manchester Unitedet és a Paris Saint-Germainben folytatja. Mert természetesen 37 évesen esze ágában sincs visszavonulni. Csattanós választ adott a kritikákra…

– Soha nem volt vele probléma. A futballtörténelem legjobb csatára, hogyan is le lehetne vele gond – elsőként Paul Pogba kapta a lehetőséget, hogy a kamerák előtt méltassa Ronaldót. – Ma zseniális teljesítményt nyújtott, miként az egész csapat. Jól reagáltunk a dolgokra. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket. Csapatként játszottunk. Megtaláltuk a megfelelő játékot, így győztük le őket.

– Ronaldo ma a legjobbját nyújtotta, nagyon agresszív volt a mezőnyben. Nehéz őt tartani, de amikor ilyen formában van, mindent el kell követni ennek érdekében. A második gól beadásból született, szó se róla, jobban is védekezhettünk volna. Az első gólnál megmutatta, ha adsz neki egy kis teret, tud élni a lehetőséggel – összegzett Hugo Lloris, a Tottenham kapusa.

– Ma nyújtotta a legjobb teljesítményt, legalábbis amióta megérkeztem a Unitedhez – méltatta a meccs hősét Ralf Rangnick, a Manchester United vezetőedzője. – Jól mozgott a csütörtöki edzésen, pénteken is jól érezte magát, nem panaszkodott a csípőjére, ezért döntöttem úgy, hogy kezdő lesz, s nem csak a kispadról száll be. Fantasztikus teljesítménnyel hálálta meg, de az egész csapatot elismerés illeti, a csapat nélkül nem lenne képes erre. Nem csak a három gólja miatt játszott kiválóan, kivette részét a mezőnymunkából, a védekezésből is, amire bizony szükség is volt. Nem csak Ronaldótól, valószínűleg az egész csapattól ez az idei legjobb teljesítményünk, különösen figyelembe véve az ellenfelek minőségét. Szükség volt rá, meg kellett nyernünk a meccset, és ez lendületet ad a folytatásra.

Borítókép: Manchester és az egész világ lábai előtt hever (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.