Rebrov kiosztotta az oroszokat, de fegyvert mégsem akar fogni

Szergej Rebrov szerint félrefordíthatták, amit a hazatéréséről és háborúba állásáról mondott, de a volt Fradi-edző szerint így is igyekszik minél többet segíteni Ukrajnán – olvasható a Csakfoci.hu oldalon.

Magyar Nemzet
Forrás: Csakfoci.hu2022. 03. 28. 10:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros labdarúgócsapatával három magyar bajnoki címet szerzett Szergej Rebrov, az egyesült arab emírségekbeli Al-Ain ukrán vezetőedzője hosszabb videóinterjúban beszélt az orosz–ukrán háborúról és annak rá gyakorolt hatásairól.

A szakember megemlítette például a saját és felesége szüleit, akik Kijevben ragadtak.

– Ők ott maradtak, folyamatosan hívogatjuk egymást. Hála Istennek, ahol most vannak, többé-kevésbé nyugalom van, de mindannyian tudjuk, hogy Kijev Vlagyimir Putyin fő célpontja. Tudom, hogy a fővárost nagyon komolyan védik és azt is, hogy milyen erős a hadseregünk. De természetesen aggódunk a szüleinkért.

Az orosz támadás után a médiában az jelent meg, hogy Rebrov azt nyilatkozta: kész visszatérni Ukrajnába, amint lejár a szerződése, és fegyvert is fogna hazájáért.

– Ez egy ír újságnak adott interjú volt, és egy ír újságíró tett fel egy erre vonatkozó kérdést. Lehet, hogy rosszul fordította a válaszomat – mondta most Szergej Rebrov. – Úgy gondolom, hogy mindenkinek hasznosnak kell lennie a maga helyén. Én nem vagyok a hadsereg tagja. Persze, ha szükség van rá és úgy érzem, hogy sürgősen oda kell repülnöm, akkor mindenképpen elmegyek, mert ez az én népem. De innen is próbálok sokat segíteni. Ez nem csak azt jelenti, hogy megnyitottunk egy alapot és összegyűjtöttünk egy jelentősebb összeget. Utána mindenki a maga módján segít.

A vezetőedző keményen nyilatkozott az oroszok mentalitásáról és hozzáállásáról – saját tapasztalataira is hivatkozva.

– Próbálunk beszélgetéseket összehozni és elmagyarázni az orosz embereknek, de olyanok, mintha a falnak beszélnénk. Néhányan ugyan megértik, hogy mi történik, de semmit sem tudnak tenni ellene. Az Ukrajnában zajló események háborúnak nevezése tizenöt év börtönt jelent nekik otthon.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Szergej Rebrov és felesége szülei is Kijevben vannak (Forrás: Csakfoci.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.