A korábbi Aranylabdás labdarúgó Mourinho Rómáját dicséri

A 2006-ban világbajnokságot nyert olasz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a munkanélküli edzők táborát gyarapítja. Amióta Fabio Cannavaro befejezte a ténykedését Kínában, nem vállalt munkát, elmondása szerint meccsekre jár és tanul. Kint volt a Napoli–Róma rangadón, és nagyon tetszett neki az, amit látott.

Magyar Nemzet
2022. 04. 19. 11:17
(SP)CHINA-SUZHOU-FOOTBALL-CSL-GUANGZHOU VS JIANGSU(CN)
A világbajnok védőnek tetszett a Mourinho-csapat talpra állása Fotó: Xinhua via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fabio Cannavaro a pályafutása befejezése után az Egyesült Arab Emírségekben, Kínában és Szaúd-Arábiában edzősködött. Túlzás lenne azt állítani, hogy sikerek kövezték ki az útját, de pályakezdő szakembertől szép eredmény egy-egy bajnoki cím és ázsiai Bajnokok Ligája-győzelem. 

A játékosként a világ egyik, ha nem a legjobb védőjének számító Aranylabdás jelenleg a szabadságát tölti. Legutóbb a kínai válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy visszavágyna Ázsiába. Egyre gyakrabban tűnik fel az olasz bajnoki mérkőzéseken, és ha kérdezik, elmondja a véleményét a látottakról. Így történt ez legutóbb is, amikor a nápolyi születésű védő a Stadio Diego Armando Maradonában látta az AS Roma vendégjátékát.

Fotó: Imaginechina via AFP

Cannavarónak nagyon tetszett a Róma hátrányban nyújtott játéka az 1-1-re végződött rangadón.  – Szégyen. A mai nap egy újabb lehetőség volt a Napolinak, hogy megismételje az első félidőben nyújtott támadó játékát, de menet közben elvesztette a fonalat. Ugyanakkor az is igaz, hogy a második félidőben tetszett az a reakció, amit a Róma hátrányban mutatott. Végül a Napoli szerzett egy fontos pontot – nyilatkozta Cannavaro a DAZN-nek.

Az olasz bajnokság húsvéthétfői rangadóján a Napoli az első félidő elején a nyáron távozó csapatkapitány, Lorenzo Insigne tizenegyesgóljával szerzett vezetést, az előnyt a második félidőben több komoly lehetőséget is kialakító Róma a csereként beállt Stephen El Shaarawy góljával a 91. percben egyenlítette ki.

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt a Napoli a harmadik, a Róma az ötödik helyen áll a Serie A-ban.

Borítókép: Cannavarónak tetszett a Róma talpra állása (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.