Mourinho önmagához képest is durván kiosztotta az újságírót

Ártatlannak tűnő kérdésre szokatlanul agresszívan reagált José Mourinho, az AS Roma vezetőedzője, akit a csapata Sampdoria elleni mérkőzése előtti sajtótájékoztatón faggattak az újságírók.

Magyar Nemzet
2022. 04. 03. 10:30
AS Roma vs Genoa CFC
epa09730345 Roma's coach Jose Mourinho reacts during the Italian Serie A soccer match between AS Roma and Genoa CFC in Rome, Italy, 05 February 2022. EPA/ANGELO CARCONI Fotó: EPA/Angelo Carconi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mourinho folytatta az ámokfutását Olaszországban, de ilyen messzire még nem ment. Azt közölte egy őt kérdező újságíróval, hogy

becsinál a gatyájába előtte.

A nemzetközi porondon való indulásra hajtó Roma a kiesés elől menekülő Sampdoria otthonában lép pályára a Serie A 31. fordulójában vasárnap (18.00, Sport 2), és Mourinho már eleve furcsa performansszal kezdte a találkozót megelőző szokásos sajtótájékoztatót.

Feltartott egy papírlapot, amelyre azt írta, hogy a második kérdés Zaniolóról fog szólni. Ezzel Mourinho kigúnyolta az újságírókat, akik természetesen kérdezni akarták őt Nicolo Zaniolo állapotáról, tekintve, hogy az egyébként is sérülékeny olasz válogatott támadó Sampdoria elleni játéka kérdésessé vált izombántalmak miatt.

Ezen még túltették magukat a sajtótájékoztató résztvevői, de a java még hátravolt. Mourinho egy látszólag ártalmatlan kérdést kapott a háromvédős felállásról (az utóbbi időben ezt alkalmazza a portugál edző), de a kérdést megfogalmazó újságíró nem volt szimpatikus a Roma mesterének.

– Sokkal agresszívabb kérdést vártam tőled – közölte igazi válasz helyett Mourinho, majd így folytatta: – Hallgattalak a rádióban, ahol sokkal erőteljesebben beszéltél. Sokkal kritikusabb és sokkal agresszívabb voltál. Ezek után nem számítottam ilyen könnyű kérdésre. Ebből nekem az következik, hogy szuper agresszív vagy a rádióban, aztán idejössz elém, és becsinálsz a gatyádba.

Mourinho tavaly májusban vette át az AS Roma irányítását, mindössze 15 nappal azután, hogy elküldték a Tottenhamtől Angliában, és az utóbbi időben több megbotránkoztató esetet is produkált. Februárban a Genoa és a Verona elleni meccsen is balhézott, az utóbbin azt mondta a játékvezetőnek, hogy a Juventus küldte őt, amiért két mérkőzésről eltiltották és húszezer eurós pénzbüntetést kapott.

Borítókép: José Mourinho (Fotó: EPA/Angelo Carconi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.