Romokban a Chelsea edzőjének élete: válóper és kínos vereség

Meglepő vereséget szenvedett a Chelsea, amely hazai pályán 4-1-re kikapott az újonc Brentfordtól szombaton a Premier League 31. fordulójában. Mindez csak tetézte a londoni klub vezetőedzője, Thomas Tuchel problémáit, akit 13 évnyi házasság után hagy el a felesége.

Magyar Nemzet
2022. 04. 03. 9:13
Chelsea FC vs SE Palmeiras
epa09750792 Chelsea's head coach Thomas Tuchel reacts after winning the FIFA Club World Cup 2021 final soccer match between Chelsea FC and SE Palmeiras in Abu Dhabi, United Arab Emirates, 12 February 2022. EPA/ALI HAIDER Fotó: ALI HAIDER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol bajnokságban harmadik helyezett Chelsea természetesen abszolút esélyese volt a Brentford elleni meccsnek, és a 48. percben góljával meg is szerezte a vezetést a Stamford Bridge-en.

Utána viszont érthetetlenül összeomlott a londoni együttes, amely a következő 12 percben három gólt kapott.

A második vendéggólt szerezte, aki klubszinten először talált a kapuba, mióta a tavaly nyári Európa-bajnokságon újra kellett éleszteni a pályán. A dán válogatottba gólokkal tért vissza március végén, Hollandia és Szerbia kapuját is bevette egyszer-egyszer.

A Brentford végül 4-1-re nyerte meg a mérkőzést, és ezzel 1939 óta az első győzelmét aratta a Chelsea ellen, amely egyébként kiváló formában volt, az ezt megelőző 13 tétmeccséből tizenkettőt megnyert.

– Vezettünk a meccsen, irányítottuk a játékot, szóval nem számítottam erre – vallotta be Tuchel a fiaskó után. – Úgy éreztem, jobbak voltunk, megérdemeltük az első gólt, amely gyönyörű volt, nem is értem, hogy a rá következő tíz percben mi történt velünk.

– Leállt a védekezésünk, beengedtünk három gólt, ami nem jellemző ránk, és megölte számunkra ezt a mérkőzést – tette hozzá a német edző. – Nem tudom, miért. Annyi győzelem és jó eredmény után nem akarok drámát csinálni ebből. Miért is kellene? Persze nehéz ezt elviselni, nagyon szokatlan vereség volt ez nekünk.

Nincsenek könnyű napjai Tuchelnek, ugyanis a Daily Mail a meccs előtt írta meg, hogy 13 év után véget ér a házassága. A baráti társaságból kikerült információ szerint a korábban újságíróként dolgozó Sissi Tuchel már be is nyújtotta a bíróságnak a válási keresetet, arra hivatkozva: kimerült a kapcsolatuk, hiába próbálták megmenteni azt.

A cikk szerint sok millió fonton osztozkodhatnak majd, hiszen Tuchel évi hétmilliót keres a Chelsea-nél, 

a nő pedig a jól menő állását adta fel miatta, hiszen korábban a Süddeutsche Zeitungnál dolgozott újságíróként. A források szerint a pár jó viszonyban kívánja lezárni a kapcsolatot.

Borítókép: Thomas Tuchel (Fotó: EPA/Ali Haider)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.