„A Mercedes okosan teszi, hogy hazudik Hamiltonnak”

A Formula–1 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg szerint Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke átveri Lewis Hamiltont.

Magyar Nemzet
2022. 04. 27. 18:02
HAMILTON, Lewis
Melbourne, 2022. április 7. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Ausztrál Nagydíjának otthont adó melbourne-i pályára 2022. április 7-én. A futamot április 10-én rendezik. MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake Fotó: Asanka Brendon Ratnayake
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lewis Hamiltonnak (Mercedes) egyáltalán nem jött ki a lépés Imolában, és idén először pont nélkül zárt egy versenyhétvégét. A hétszeres világbajnok végig küszködött az Emilia-Romagna Nagydíjon, „vonatozásra” kényszerült a középmezőnyben, ráadásul a futam során kört is kapott Max Verstappentől (Red Bull). A 37 éves versenyző ezek után kijelentette, ő kiszállt a világbajnoki címért folytatott versengésből, és szavaiból az is kiderült, a mostanit tartja az egyik legrosszabb autónak, amit Formula–1-es pályafutása során vezetett.

Ezt Toto Wolff csapatfőnök sem tagadja, véleménye szerint pilótája jobb autót érdemel, ezért a futam leintése után elnézést kért Hamiltontól, hogy ezt a Mercedes nem tudta biztosítani neki. 

Hamilton korábbi csapattársa, az egykoron a Mercedesnél versenyzett Nico Rosberg úgy gondolja, Wolff ezzel átverte a rekordhalmozó britet, mert George Russell a másik W13-sal remek teljesítményt nyújtott, és kilenc hellyel Hamilton előtt, negyedikként végzett.

– Toto trükközött, és ez szerintem nagyon okos döntés volt – magyarázta 2016 világbajnoka. – A Mercedes magára vállal minden felelősséget, így támogatják Lewist, azt éreztetik vele, hogy nem ő teljesít gyengén, hanem a csapat. Ezt okos döntésnek tartom, főleg, mert egyáltalán nem mondanak igazat neki. Ne felejtsük el, hogy Russellt a negyedik helyen intették le egy ugyanolyan autóval, szóval Lewisnak fontos szerepe volt abban, hogy ennyire hátul végzett. Russell egy kiváló hétvégét hagy maga mögött, megmutatta, hogy több rejlik az autóban, mint amit Lewis kihozott belőle.

 

Borítókép: Melbourne-ben (Fotó: MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake)


 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.