Ljubljanában játszik az Eb-n a magyar női kézilabda-válogatott

A magyar–szlovén határhoz legközelebb eső helyszínen, Ljubljanában játszhatja a mérkőzéseit az őszi Eb-n, amennyiben kvalifikál a tornára. Az Európai Kézilabda-szövetség elfogadta a hazai szövetség kérését.

Magyar Nemzet
2022. 04. 11. 17:07
VLAGYIMIR, Golovin
Női kézilabda-vb - Magyarország-Koreai Köztársaság Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) már január közepén megerősítette: elfogadta a magyar szövetség (MKSZ) kérését, hogy kijutása esetén a válogatott az országhoz legközelebbi helyszínen játszhasson, ami a szurkolók részvétele miatt is kedvező. Az EHF ma tette közzé, hogy a társházigazda szlovénok a celjei B csoportba, a magyarok pedig a ljubljanai A csoportba kerülnek majd.

A selejtezőben eddig négy fordulót rendeztek, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttesének hat pontja van. A válogatott jövő csütörtökön Portugáliában lép pályára, majd jövő vasárnap Győrben a szlovákok ellen zárja a sorozatot. Az Európa-bajnokságra a csoportok első két helyezettje jut ki. A kontinenstornán 16 csapat szerepel majd - a három házigazda mellett a címvédő Norvégia is tagja már a mezőnynek -, a csoportok sorsolását április 28-án 17 órától rendezik. Az észak-macedóniai mérkőzéseket Szkopjéban, a montenegrói találkozókat Podgoricán játsszák majd.

Borítókép: Golovin Vlagyimir csapatát sok magyar néző láthatja a szlovén fővárosban (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.