Legendából klubelnök: Görbicz Anita a Győri Audi ETO élén

Görbicz Anitát választották meg a női kézilabda NB I-ben szereplő, ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC elnökének. A korábbi világklasszis játékos megbízatása három évre szól.

Magyar Nemzet
2022. 04. 05. 19:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi klubelnök, Bartha Csaba márciusban távozott Győrből, az ő utódjának megválasztására ma került sor. A napokban Dézsi Csaba András, Győr polgármestere egyértelművé tette, hogy szíve szerint az ETO ikonját, a tavaly visszavonult világklasszis játékost, Görbicz Anitát látná szívesen az elnöki poszton. 

Ezek után aligha ért bárkit is váratlanul, hogy a győri kézilabdaklub közgyűlésén előbb az új elnökség tagjai közé választották Görbiczet, majd a testület tagjai a korábbi kiváló játékost kérték fel az egyesület vezetésére.

Görbicz Anita első klubelnöki nyilatkozatában megköszönte a lehetőséget. – Óriási megtiszteltetés, ám ugyanakkor nagyon nagy felelősség, hogy engem választottak meg elnökké szeretett klubomban. Gyerekkorom óta az ETO az életem. Csak itt sportoltam, csak itt edzettem, minden sikeremet itt játszva értem el, gyakorlatilag lehetetlen leírni, mi mindent köszönhetek az ETO-nak. Számomra egyértelmű volt, hogy jelen helyzetben segítem a klubot, és elfogadom az elnöki pozícióba jelölést. Egykori csapatkapitányként nagyon jól tudom, hogy mennyire fontos a csapatmunka, mostantól ismét egy remek „csapat” vezetője lehetek, de ezúttal a pálya helyett az irodában állunk majd helyt. Szeretném kiemelni, hogy az egyesület eddigi formájában csak 2022. június 30-ig működik tovább. Azt követően a Magyar Kézilabda-szövetség klublicenc-szabályzata értelmében csak gazdasági társaság indulhat el az új pontvadászatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddig megismert klubban hivatalosan csak az akadémiai rendszerben szereplő fiatalok alatti, utánpótláskorú sportolók maradnak nyártól. A felnőttcsapat tagjai és az akadémián szereplő csapataink jogilag egy újonnan alapított gazdasági társaságba kerülnek majd át. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat, ahogy korábban a pályán, úgy most az egyesület élén is igyekszem a maximumot nyújtani! – mondta Görbicz Anita.

A Győri Audi ETO elnökségének tagjait is nyilvánosságra hozta a kisalföldi egyesület. 

Vanyus Attila, örökös tiszteletbeli elnök
Endrődi Péter, Győr Megyei Jogú Város, kabinetfőnök
Görbicz Anita, Győri Audi ETO KC, sportigazgató
Pálinger Katalin, Magyar Kézilabda-szövetség, alelnök
Radnóti Ákos, Győr Megyei Jogú Város, sportért felelős alpolgármester
Virág-Adorján Andrea, Győr Megyei Jogú Város, polgármesteri főbiztos
Wieszt Attila, Endo Plus Service Kft., ügyvezető igazgató 

Borítókép: Görbicz vezetőként is a legmagasabb szinten képviseli szeretett klubját (Fotó: gyoriaudietokc.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.