Tyson Fury ezzel a pusztító ütéssel végzett Dillian Whyte-tal + videó

Egy gombostűt sem lehetett volna leejteni szombaton éjjel Londonban a Wembley-ben, ahol a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, a brit Tyson Fury a honfitársa, Dillian Whyte ellen lépett ringbe. A Cigánykirály a hatodik menetben kiütötte ellenfelét, megvédte címét, majd megerősítette, amit már korábban is többször mondott: ez volt az utolsó meccse.

Magyar Nemzet
2022. 04. 24. 7:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wembley-ben bokszmeccseken elméletileg csak kilencvenzren lehetnének, de a hatóságok engedélyezték, hogy kivételesen 94 ezren láthassák a helyszínen a 33 éves Tyson Fury (32 mérkőzés, 31 győzelem, 1 döntetlen, 22 KO/TKO) és az egy évvel idősebb Dillian Whyte (30 mérkőzés, 28 győzelem, 2 vereség, 19 KO/TKO) összecsapását. A meccsnek Fury volt az esélyese, de azért a szakértők között is jó néhányan akadtak, akik meglepetést szimatoltak.

Fury legutóbb tavaly október 9-én bunyózott, akkor a 11. mentben ütötte ki az amerikai Deontay Wildert, lezárva a trilógiájukat. (Az egyetlen döntetlenje ellene van.) Whyte tavaly március 28-n a negyedik menetben technikai KO-val verte az orosz Alekszandr Povetkint, visszavágva neki a 2020-as TKO-s vereségéért.

Szombaton éjjel a Profiboksz.hu beszámolója szerint a Cigánykirály – akit a bevonulásakor várt a trónja, le is ült rá – nem túl nagy tempóban, de egyértelmű fölényben kezdte az ütközetet. Az első menetben Whyte még próbálkozott szórványos testütésekkel – egyes vélemények szerint ez lehetett volna az egyetlen igazi esélye –, de ezek vagy nem érték el a jól mozgó Furyt, vagy nem tettek benne kárt. Az idő előrehaladtával Fury magabiztossága folyamatosan nőtt. Whyte ugyan igyekezett ütőtávba kerülni, de túlzottan sok siker nem koronázta a próbálkozásait, és ezek láthatóan elvették a kedvét. A negyedik menetben összekoccant a két öklöző feje, és az addig többet szabálytalankodó, jamaicai születésű, de régóta Londonban élő Whyte jobb szeme megsérült.

Az egyre nagyobb fölénybe kerülő Fury a hatodik felvonás legvégén aztán lezárta a mérkőzést: egy remekbe szabott, fejre mért jobb felütéssel padlóra küldte vetélytársát. Whyte felállt ugyan, de a rászámolás végén még mindig szédelgett, így a mérkőzésvezető leléptette, majd kihirdette Fury technikai KO-s győzelmét; így a világbajnok megvédte a címét.

Fury a győzelmet követően pedig megerősítette korábbi kijelentését, miszerint ez volt az utolsó mérkőzése.

– Megígértem a feleségemnek, hogy Deontay Wilder ellen bunyózom utoljára. De utána felajánlottak egy meccset a Wembley-ben, és tartoztam ezzel a szurkolóknak. Micsoda búcsú! Alig hiszem el, hogy 94 ezer honfitársam kijött megnézni a meccsemet. Tiszta szívből köszönöm mindazoknak, aki jegyet vásároltak vagy a televízióban néztek. Dillian Whyte nagy harcos, és hiszem, hogy lesz még világbajnok, de ma este találkozott minden idők egyik legnagyobb nehézsúlyújával, és Dillian Whyte-nak pechjére velem kellett szembenéznie – fogalmazott Tyson Fury, aki jó szokásához híven a győzelmét követően ezúttal is dalra fakadt a ringben. Ha már a hatodik menetben befejezte a meccset, egy kis koncert egyébként is járt a közönségnek.

Borítókép: Tyson Fury a hatodik menetben kifektette Dillian Whyte-ot (Forrás: Twitter/Frank Warren)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.