Tyson Furyt azzal vádolják, hogy szombaton csalt a Wembley-ben + videó

A kiütött Dillian Whyte már nem beszél szépen a Cigánykirályról, visszavágót követel tőle.

Magyar Nemzet
2022. 04. 26. 14:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat éjjel Londonban, a Wembley-ben abszolút telt ház, 94 ezer néző előtt Tyson Fury kiütötte Dillian Whyte-ot, így maradt a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, majd megerősítette, hogy részéről itt a vége, tartja a szavát, visszavonul. A pályafutását 33 évesen veretlenül lezáró (33 mérkőzés, 32 győzelem, ebből 23 KO/TKO, 1 döntetlen) Fury a hatodik menetben egy villámgyors jobbfelütéssel küldte padlóra a kihívóját, aki nehezen tért magához, majd miután felállt, továbbra is szédelgett, így a mérkőzésvezető kihirdette Fury technikai KO-s győzelmét.

A két brit bunyós összecsapása után az egy évvel idősebb Dillian Whyte (31 mérkőzés, 28 győzelem, ebből 19 KO/TKO, 3 vereség) azt követően, hogy kitisztult a feje, a következőket mondta: – Szoros küzdelem volt. Úgy érzem, ahogy telt az idő, egyre inkább kezdtem belejönni, próbáltam nyomást gyakorolni Furyra. Az edzőim nagyszerű tanácsokat adtak: kontráztam, próbáltam támadni, mozogtam balra és jobbra, de aztán hibáztam, és máris elkapott egy ütéssel. Nem érzem úgy, hogy klasszisokkal alulmaradtam volna, Fury egyszerűen csak más szinten volt, ő minden idők egyik legnagyobb bunyósa.

Whyte azonban ma már egészen más véleményen van, azt mondja, hogy a Cigánykirályként elhíresült Fury azért győzhetett, mert szabálytalankodott, így nem tiszta eszközökkel nyert a Wembley-ben.

– Elkapott, ez egyértelmű, magasabb nálam, lőtávolba került, és nagyon eltalált. De próbáltam összeszedni magam, amikor azonban két kézzel meglökött, így estem el, és bevertem a fejemet a padlóba. Már visszanéztem a felvételt, semmi kétség, hogy két kézzel lökött meg, ami teljességgel szabálytalan, ez a sport az ökölvívás, nem pedig a birkózás. A mérkőzésvezető hatalmas hibát követett el, hogy ezt büntetlenül hagyta – szögezte le a Sky Sportnak nyilatkozva Dillian Whyte, aki úgy véli, hogy ha a lökés miatt nem veri be a fejét, akkor tudta volna folytatni a mérkőzést, ezért visszavágót követel.

– Fury azt mondta, hogy ez volt az utolsó meccse, de bízom benne, hogy nem megy még nyugdíjba, mert még egyszer meg akarok vele mérkőzni – nyilatkozta Whyte.

A szombati mérkőzésen amúgy Furynak hetvenhat ütése talált célba, Whyte-nak huszonkilenc, a címvédő egyértelműen jobb volt, és a hatodik menetben úgy eltalálta a kihívót, hogy az gyaníthatóan mindenképpen beverte volna a fejét, akkor is, ha nincs az a bizonyos taszítás. Azt pedig mondani sem kell, hogy a dulakodás bizony az ökölvívás velejárója.

A mérkőzés végjátéka:

Tyson Furyt mindenesetre küzdeni még bizonyosan láthatjuk. Hírek szerint a World Wrestling Entertainment (WWE) pankrációval foglalkozó szervezet égisze alatt júliusban meccselne a skót Drew McIntyre-ral; igaz, ez már inkább a showbusiness része. De „nagyobb durranás” is van a levegőben. A szombati ütközetet követően felment hozzá a szorítóba a vegyes harcművészet, a UFC nehézsúlyú bajnoka, a kameruni Francis Ngannou, és mindketten megerősítették, hogy össze akarnak csapni egymással. Ez egy „hibrid” meccs lenne, amelyet MMA-s kesztyűkben, de bokszringben vívhatnak meg a felek.

A profi boksz másik hét eleji híre, hogy a korábbi nehézsúlyú világbajnok ukrán Volodimir Klicsko fontolgatja a visszatérését, mert szeretné megdönteni George Foreman rekordját. A legendás amerikai 1994 novemberében 45 évesen hódította el a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-címeit, amivel azóta is korrekordernek számít, Klicsko pedig jelenleg 46 esztendős, így sikeres visszatérése esetén övé lenne a csúcs.
– Ha jó formában leszek, ki tudja, talán megpróbálkozom Foreman csúcsának megdöntésével. Ez ad motivációt ahhoz, hogy minden nap keményen tréningezzek – nyilatkozta hétfőn a legendás ukrán bokszoló, aki 2015-ben úgy kapott ki pontozással Tyson Furytól, hogy előtte tizenegy éve veretlen volt. Volodimir Klicsko 2017-ben, 69 profi meccsel (64 győzelem, ebből 53 KO/TKO, 5 vereség) a háta mögött vonult vissza.

Borítókép: Tyson Fury a hatodik menetben kiütötte Dillian Whyte-ot (Forrás: Twitter/Top Ranking Boxing)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.