Az olimpiai bajnok ellen kezd a magyar szerencsés vesztes a Garroson

Élete első Grand Slam-főtáblás mérkőzésére készülhet Jani Réka Luca. A világranglista 128. helyezettje ugyan elbukott a Roland Garros selejtezőjének harmadik fordulójában, de szerencsés vesztesként ott lehet a salakpályás Grand Slam-verseny első fordulójában. A 14. helyen kiemelt Belinda Bencic ellen kezd Párizsban.

Forrás: MTI2022. 05. 21. 7:59
Jani Réka Luca első Grand Slam-főtáblás mérkőzésére készül Forrás: Facebook/Hungarian Tennis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tegnap este óta izgultam, hogy szerencsés vesztesként sikerüljön felkerülni a főtáblára, nem sokat aludtam az éjjel – árulta el Jani Réka Luca a Magyar Teniszszövetség oldalán. – A ranglistámnak köszönhetően bekerültem a top öt szerencsés vesztes közé és végül a sorsoláson abba a háromba, akik felkerültek a főtáblára. El sem tudom mondani, mennyire örülök neki, ez óriási ajándék nekem, és megpróbálom minden percét élvezni a mérkőzésnek. 

Jani hétfőn 6:4, 6:2-re győzte le a hazai közönség előtt szereplő Audrey Albie-t (438.), majd szerdán az ausztrál Jaimee Fourlisnél (236.) is jobbnak bizonyult 6:7 (3-7), 7:5, 6:3-ra, végül csütörtökön  7:5, 6:2-re kikapott a szerb Aleksandra Krunictól (117.). A Roland Garros selejtezőjében negyedszer szerepel, de a hétfői volt az első győzelme a párizsi salakon.

A sorsolásnál kiderült, hogy Jani ellenfele a 14. helyen kiemelt svájci Belinda Bencic lesz a torna első fordulójában. A svájci játékos volt már top 10-ben is a világranglistán, nemrégiben megnyerte a charlestoni WTA 500-as tornát, de karrierje legszebb eredménye kétségkívül a tokiói egyéni olimpiai arany- és páros ezüstérem. 

A 128-as főtáblán alanyi jogon öt magyar – Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma – indulhat. Az már korábban eldőlt, hogy Balázs a korábbi US Open-győztes horvát Marin Ciliccsel, Bondár pedig a kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitovával mérkőzik az első fordulóban.

Fucsovics, Udvardy és Gálfi selejtezős ellenféllel – a francia Geoffrey Blancaneaux-val, a mexikói Fernanda Contreras Gomezzel és a szerb Olga Daniloviccsal – kezd.

Borítókép: Jani Réka Luca élete első Grand Slam-főtáblás mérkőzésére készülhet (Fotó: Facebook/Hungarian Tennis) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.