Elhagyja a Juventust a csapat kapitánya

Évről évre felvetődött a távozásának a gondolata, hiszen Giorgio Chiellini már bőven túl van a harmincon, de a tapasztalatáról nem akart és nem is tudott egykönnyen lemondani a Juventus labdarúgócsapata. Hosszas alkudozás után végül a felek, főképp a futballista úgy döntött, hogy a nyáron más klubot keres magának. Sajtóhírek szerint a 37 éves védő az észak-amerikai labdarúgóligában, az MLS-ben köthet ki.

Magyar Nemzet
2022. 05. 12. 13:52
Chiellini új kihívásokat keres Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A 37 éves Európa-bajnok hátvéd, Giorgio Chiellini szerdán éjszaka, a hosszabbítás után 4-2-re elveszített Olasz kupadöntő után árulta el újságíróknak, hogy távozik az együttestől. Az utolsó mérkőzését hétfőn a Lazio elleni bajnokin játszhatja a torinói közönség előtt, az utolsó meccse pedig Firenzében, a Fiorentina otthonában lesz majd. Érdekesség, hogy a tapasztalt védő utolsó klubja a Juve előtt a Fiorentina volt, a liláknál egy évet töltött kölcsönben a 2004–2005-ös szezonban. 

– Mindent megtettem a klubnál, amit tudtam. Remélem, marad utánam valami – mondta az Internazionale elleni finálét követően Chiellini. A tapasztalt védő 2005-től játszik a Juvénál; az Öreg Hölgynél kilenc bajnoki címet és öt Olasz Kupát nyert, kétszer jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába. A belső védő eddig 559 hivatalos mérkőzésen lépett pályára a Juventusban, amivel Alessandro del Piero és Gianluigi Buffon után harmadik a klub örökranglistáján.

A pisai születésű, Livornóban nevelkedett futballista két hete jelentette be, hogy elköszön a válogatottól, búcsúmeccsét az argentinok ellen játssza majd június elsején a londoni Wembley Stadionban, ahol tavaly Eb-aranyat nyert a nemzeti együttessel. Azt ugyanakkor sem áprilisban, sem szerdán nem említette, hogy visszavonulna, és sajtóhírek szerint biztosan folytatja még karrierjét, méghozzá a tengerentúlon, az MLS-ben.

Borítókép: Chiellini még két meccset játszhat a Juve színeiben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.