Fergeteges döntőt játszott az Olasz Kupában az Inter és a Juventus

Változatos, fordulatos, rendkívül izgalmas mérkőzésen győzte le az Internazionale a Juventust az Olasz Kupa döntőjében. A milánói csapat hosszabbításban nyert 4-2-re, a ráadásban Ivan Perisic kétszer is betalált a torinóiak kapujába.

Magyar Nemzet
2022. 05. 12. 8:51
null
Inter Milan's Croatian midfielder Ivan Perisic celebrates after scoring during the Italian Cup (Coppa Italia) final football match between Juventus and Inter on May 11, 2022 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP) Fotó: Isabella BONOTTO / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelek szerint az Inter és a Juventus ebben a bajnoki idényben csak hosszabbításos kupadöntőket tud játszani egymással. Először az olasz Szuperkupában találkoztak, szerda este pedig az Olasz Kupában csaptak össze, és a túlóra mellett az is közös a két mérkőzésben, hogy mindkettő végén az Inter örülhetett.

Azt várni lehetett, hogy remek hangulat uralkodik majd a római Stadio Olimpicóban, de arra a pokoli atmoszférára, amely végigkísérte ezt a százhúsz percet, aligha számítottak sokan. A két csapat a gyepen alkotott fordulatos drámát, így feledhetetlenné vált ez a kupadöntő. Az Inter szerzett vezetést a 7. percben Nicolo Barella révén, majd a szép lassan belemelegedő Juventus szerezhetett volna három gólt, ám Handanovic kapus mindháromszor bravúrral védett. Így csak a szünet után jött össze az egyenlítés, Alex Sandro lőtt a hálóba az 50. percben, három perccel később pedig már vezetett is a Juve, Dusan Vlahovics fejezett be jól egy kontrát.

 

NICOLO BARELLA GÓLJA

Most az Interen volt az egyenlítés sora, és a 78. percben ezt Hakan Calhanoglu tette meg tizenegyesből. A hosszabbítás már a milánóiaké volt, Ivan Perisic előbb büntetőből szerzett újra vezetést nekik a 99. percben, három perccel később pedig parádés lövéssel alakította ki a 4-2-es végeredményt. Az Inter tehát megnyerte az Olasz Kupát, 2011 után először, összességében nyolcadszor.

 

IVAN PERISIC MÁSODIK GÓLJA

 

A találkozó 104. percében (2–4-es állásnál) Paolo Valeri játékvezető piros lapot adott Massimiliano Allegrinek, a Juventus vezetőedzőjének.

– Az Inter egyik játékosa megrúgott engem. Nem tudom, ki volt, elvesztettem az önuralmamat emiatt. A játékvezető jogosan állított ki – idézi a La Gazzetta dello Sport Allegrit. – Mindez nem változtat semmin, gratulálnunk kell az ellenfélnek a győzelemhez. Ebben az idényben nem nyertünk trófeát. Ezt a frusztrációt fel kell használnunk a következő évre, hogy sikeresek legyünk. 

Simone Inzaghi, az Inter mestere edzőként másodszor nyert Olasz Kupát, a 2018–2019-es évadban a Lazióval győzött a fináléban.

– A csapatunk sohasem adja fel, mindenkivel elégedett vagyok – nyilatkozta Inzaghi. – Szinte tökéletesen játszottunk egy roppant erős rivális ellen. Az első harminc percben jobbak voltunk, a második félidőt viszont pocsékul kezdtük. Ez volt az ötvenedik tétmeccsünk az idényben, április negyedike óta pedig a kilencedik, érthető, hogy fáradtak vagyunk. Itt az idő, hogy megünnepeljük ezt a sikert.

Olasz Kupa, döntő: Juventus–Internaziole 2-4 (0-1, 2-2, 2-4) – hosszabbítás után, Róma, Stadio Olimpico, jv.: Paolo Valeri. Gólszerző: Alex Sandro (50.), Vlahovics (53.), ill. Barella (7.), Chalhanoglu (80. – 11-esből), Perisic (99., 102. – előbbi 11-esből) 

 

Borítókép: Ivan Perisic tündökölt a hosszabbításban (Fotó: Isabella Bonotto/AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.