Döbbenetes kapusbaki, a bajnoki címbe kerülhet

Az Internazionale tartalék kapusa, Ionut Andrei Radu döbbenetes hibája után 2-1-re kikapott Bolognában, így lépéshátrányba került a városi rivális Milannal szemben.

Magyar Nemzet
2022. 04. 28. 7:34
Ionut Radu
Bologna FC vs FC Internazionale
Ionut Radu of FC Internazionale during the Serie A football match between Bologna FC and FC Internazionale at Renato Dall'Ara stadium in Bologna (Italy), April 27th, 2021. Photo Andrea Staccioli / Insidefoto/Sipa USA No Use Germany. Fotó: Insidefoto/Sipa USA via Reuters/Andrea Staccioli
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden a Serie A címvédőjének elképzelései szerint kezdődött. Az Inter, amely idénybeli utolsó rangadóján nyert a legutóbbi fordulóban, Bolognában már a harmadik percben előnybe került Ivan Perisic remek találatával.

Azonban a hazaiak a korábbi Inter-játékos, Marko Arnautovic fejesével egyenlítettek. A hajrában pedig ahelyett, hogy az esélyesebb milánóiak szereztek volna győztes gólt, a bajnokságban első meccsét játszó tartalék kapus, Ionut Andrei Radu lyukat rúgott, Nicola Sansone pedig pályafutása legkönnyebb gólját szerezte.

Ahogy Radu hibázott, ugyanúgy megteszem azt én vagy bármelyik játékos a keretből, csak a kapusét jobban észreveszik az emberek

– igyekezett könnyíteni játékosa lelkén Simone Inzaghi, de az Inter vezetőedzője sem tudta palástolni csalódottságát a mérkőzés után. – Arnautovic gólja sem volt benne a mérkőzés képében, és a második félidő első 15-20 percében is jól játszottunk, mégsem tudtunk újabb gólt lőni. Nagyon fájdalmas ez a vereség, de azonnal fel kell állnunk belőle, hiszen vasárnap már ismét meccset játszunk. Megfelelően fel kell készülnünk a hátralévő találkozókra, de már nincs a saját kezünkben a sorsunk – kesergett a szakember.

Az Inter több mint két hónapos veretlenségi sorozata szakadt meg, a román kapus bakija és a mostani kudarc viszont a legrosszabbkor jött, hiszen ezzel a címvédő lépéshátrányba került az olasz bajnokságban a városi rivális Milannal szemben.

A hátralévő négy fordulóban ugyan papíron a fekete-kékeknek könnyebb a sorsolása, de a tabellán 13. helyet elfoglaló Bologna sem tűnt veszedelmes ellenfélnek…

Serie A, szerdán bepótolt mérkőzések

Bologna–Inter 2-1

Fiorentina–Udinese 0-4

Atalanta–Torino 4-4

A bajnokság élmezőnye: 1. Milan 74 pont, 2. Inter 72, 3. Napoli 67, 4. Juventus 66.

 

A Milan további ellenfelei: Fiorentina (7. a tabellán, otthon), Verona (9., idegenben), Atalanta (8., o), Sassuolo (10., i)

Az Inter további ellenfelei: Udinese (12., i), Empoli (14., o), Cagliari (17., i), Sampdoria (16., o)

Borítókép: Ionut Andrei Radu rémálma vált valóra Bolognában (Fotó: Insidefoto/Sipa USA via Reuters/Andrea Staccioli)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.