Az AC Milan mestere büszke, de dühös lenne a játékosai helyében

Fontos rangadót nyert meg az AC Milan a Serie A 34. fordulójában vasárnap este. Stefano Pioli csapata hátrányból fordítva, a hosszabbításban szerzett góllal győzte le 2-1-re a Laziót idegenben, s ezzel bebiztosította a BL-indulását, a bajnoki cím pedig már nem csak álom. Az edző mégis dühös lenne a játékosai helyében.

Magyar Nemzet
2022. 04. 25. 8:16
AS Roma vs AC Milan
Zlatan Ibrahimovic a gólja után kiintett a drukkereknek Fotó: EPA/CLAUDIO PERI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az a helyes, ha most örülünk és elégedettek vagyunk ezzel a játékkal és a szurkolóinkkal, akik újra bizonyították, milyen fantasztikusak – nyilatkozta Pioli a Milan Rómában aratott győzelme után, majd kicsit keményebben folytatta:

Büszke vagyok a játékosaimra, akiknek a helyében dühös lennék, amiért az emberek nem ismerik el a teljesítményüket kellőképpen. Évek óta a legmagasabb szinten futballoznak.

A Milan igen fontos és drámai győzelmet ért el. A Lazio már a negyedik percben megszerezte a vezetést Ciro Immobile találatával, amire válaszolt az 54. percben. Úgy tűnt, 1-1-gyel ér véget a meccs, amelynek az egyetlen győztese a bajnoki éllovas Internazionale lehet.

Ám a 92. percben Sandro Tonali góljával 2-1-re nyert a Milan, amely ezzel átvette a vezetést a Serie A-ban.

Két pont a Pioli-csapat előnye az élen az Interrel szemben, a városi riválisnak azonban van egy elmaradt mérkőzése a 20. fordulóból, amelyet szerdán pótol a Bologna otthonában. Ha nyer, visszaveszi a vezetést, de a Milan újra harcban van a bajnoki címért, amelyet legutóbb 2011-ben szerzett meg.

– Próbáljuk megnyerni a hátralévő mérkőzéseinket, nem biztos, hogy sikerül, de a legjobbat nyújtjuk majd, amire képesek vagyunk – mondta Pioli a hátralévő négy fordulóról. – Tudjuk, hogy trükkös a sorsolásunk, ezért a legjobb, amit tehetünk, hogy mindig csak a következő meccsre koncentrálunk.

A Lazio ellen aratott sikerrel a BL-indulás már zsebben van a Milannak, amely 16 pontos előnyre tett szert az ötödik helyen álló, a hét végén az Inter ellen veszítő AS Romával szemben.

– A legfontosabb, hogy már ott vagyunk a BL-ben – állapította meg Pioli. – Az előző idény ugyanezen szakaszában még nem lehettünk biztosak benne, hogy az első négy között végzünk, tehát a fejlődés szemmel látható. Még mindig van néhány lépcsőfok, amelyet meg kell másznunk, de ne feledjük, hogy nem találni még egy ilyen alacsony átlagéletkorú csapatot, amely az olasz bajnoki címre vadászik.

Utóbbi megállapítás érvényes, a Milan keretének átlagéletkora még úgy is mindössze 26,7 év, hogy  a Lazio ellen gólt szerző Giroud (35) és a győztes gól előtt gólpasszt adó Zlatan Ibrahimovic (40) meglehetősen felfelé húzzák az átlagot. A bajnoki rivális Inter átlagéletkora 30,1 év.

Borítókép: Az AC Milan játékosai a bajnoki címre hajtanak (Fotó: EPA/Claudio Peri)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.