Busquets elismerte: a Barcelona el van átkozva a Nou Campban

Zsinórban a harmadik meccsét veszítette el hazai pályán az FC Barcelona vasárnap este. A Cádíz és az Eintracht Frankfurt után ezúttal a La Ligában 11. helyezett Rayo Vallecano aratott győzelmet a Nou Campban. Sergio Busquets a jó formát, Xavi az egyéniségeket hiányolta.

Magyar Nemzet
2022. 04. 25. 7:36
null
Barcelona, 2022. április 14. Sergio Busquets, a Barcelona (j) és Rafael Borre, az Eintracht Frankfurt játékosa a labdarúgó Európa-liga negyedöntõjének visszavágó mérkõzésén Barcelonában 2022. április 14-én. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete botrány volt abból, hogy a Frankfurt szurkolói kihasználták a rést a barcelonai pajzson, és a hírek szerint akár harmincezer vendégdrukker is lehetett a két csapat visszavágóján a Nou Campban az Európa-liga negyeddöntőjében. A németek végül nagy meglepetésre 3-2-es győzelmet arattak idegenben, és kiejtették az aranyérem legfőbb várományosát.

Az eset mintha átokkal sújtotta volna a Barcát, amely azóta vasárnap este már zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el hazai pályán.

A Frankfurt elleni fiaskót követően a Cádíz nyert 1-0-ra a bajnokságban a Nou Campban, ezúttal meg a La Liga 21. fordulójából pótolt mérkőzésen a Rayo Vallecano ellen kapott ki 1-0-ra Xavi csapata ugyanott.

A mindent eldöntő gól már a hetedik percben megszületett: Isi Palazón két csel után ügyesen ugratta ki a Sergino Destet maga mögött hagyó Álvaro Garcíát, aki körülbelül 14 méterről a rövid alsó sarokba lőtt. Ezután ideje volt a Barcának, de válasza nem.

A Barcelona hosszú története során mindössze másodszor veszített el egymás után három hazai mérkőzést. Az első alkalom Louis van Gaal vezetése alatt történt 1998-ban.

– Hazai pályán nagyon sokba került a mostani formánk – fogalmazott meg kritikát a Barcelona rutinos középpályása, Sergio Busquets a Mundo Deportivónak. – Nagyon gyors gólokat kapunk, hátrányban pedig minden sokkal bonyolultabb. Ha egyetlen területen sem vagyunk hatékonyak, az kétszer annyiba kerül.

Természetesen Barcelona vezetőedzője, Xavi sem volt boldog az újabb meglepő vereség után.

– Többet érdemeltünk volna, de nem volt meg a kellő egyéniségünk hozzá – ismerte el a katalán legenda. – Jelenleg ez a mi valóságunk. Nehéz helyzetben vagyunk. Még mindig harcban vagyunk a BL-helyekért, de saját magunknak tettük komplikálttá ezt a harcot.

A Barcelona öt fordulóval a La Liga vége előtt a második helyen áll a Real Madrid mögött, de ugyanannyi pontja van, mint a harmadik Sevillának és csak eggyel több, mint a negyedik Atlético Madridnak. A dobogó így egyáltalán nem biztos, de a negyedik hely is még BL-t ért, az ötödik, friss kupagyőztes Betis hátránya pedig hat pont a katalánokkal szemben.

Borítókép: Sergio Busquets, a Barcelona (j) és Rafael Borre, az Eintracht Frankfurt játékosa a labdarúgó Európa-liga negyedöntőjének visszavágó mérkőzésén Barcelonában 2022. április 14-én (Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.