Tündérmesébe illő történet került elő a Spanyol Kupa döntőjéről

Miután a Barcelona és az Atlético Madrid már a nyolcaddöntőben, a Real Madrid pedig a negyeddöntőben kiesett a Spanyol Kupából, kisebb figyelmet kapott a sorozat szombati döntője, amelyet a Betis tizenegyespárbajban nyert meg a Valencia ellen. Juan Miranda pedig hős lett.

Magyar Nemzet
2022. 04. 24. 16:40
ESP: Real Betis-Valencia CF. La Liga Santander Juan Miranda of Real Betis celebrates the victory during the Copa del Re
IMAGO-IMAGES-SPORTS/ Fotó: IMAGO/Antonio Pozo / PRESSINPHOT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Betis kupagyőzelme után Joaquínnal voltak tele a hírek, ami nem meglepő, hiszen a sevillai csapat negyvenéves szélsője fontos tagja volt a legutóbb 2005-ben aranyérmes együttesnek is. Azaz 17 év után újra kupagyőzelmet aratott a Betisszel, ami nem mindennapi bravúr.

Az igazi tündérmese azonban mégsem az idény végén visszavonuló Joaquín nevéhez fűződik. 

Még akkor sem, ha az 1-1-es rendes játékidőt és a hosszabbítást követő tizenegyespárbajban belőtte a maga labdáját a Valencia kapujába a Spanyol Kupa döntőinek legidősebb játékosaként.

Juan Miranda sztorija kevésbé ismert, de legalább annyira szívhez szóló, mint Joaquíné, nem véletlen, hogy az internet népe most őt élteti a sevillai klub hőseként. A 22 éves balhátvéd volt az utolsó rúgó a tizenegyespárbajban, és nem hibázott, az ő lövése után lett kupagyőztes a Betis.

Miranda ekkor térde rogyott és zokogni kezdett. Örömkönnyeket hullajtott, mert olyan történt vele, amiről talán álmodni sem mert.

Gyerekkori kedvenc csapatát vezette győzelemre, és erről hamarosan hihetetlen bizonyíték is napvilágot látott. Az interneten terjedni kezdett a fotó, amelyen mindössze ötéves korában látható Miranda, aki Betis-mezbe öltözve Betis-zászlót lenget a kezében.

A kép 2005. június 11-én készült, aznap, amikor az akkor 23 éves Joaquínnal a kezdőjében felálló Betis 2-1-re legyőzte az Osasunát, és ezzel megnyerte a Spanyol Kupát. A kis Miranda pedig szurkolóként ott volt azon a döntőn.

Aztán a Betis labdarúgója lett, hat évig nevelkedett a sevillai klubban, majd leigazolta a Barcelona, amelynek az első csapatában nem kapott lehetőséget. A katalán együttes kölcsönadta őt Németországba a Schalkénak, amelyből 2020-ban tért vissza oda, ahova mindig is tartozott: a Betishez.

Mindez kiszakadt az egyszeres spanyol válogatott védőből, miután a kapuba talált és ezzel kupagyőztes lett a Betisszel, Joaquín csapattársaként.

Borítókép: Juan Miranda a Spanyol Kupa döntőjében (Fotó: Imago/Antonio Pozo / Pressinphot)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.