„Szerencsétek van” – Dani Alves a Realnak üzent a Barca-siker után

Pierre-Emerick Aubameyang góljával 101 percig tartó meccsen csikarta ki az 1-0-s győzelmet az FC Barcelona a Real Sociedad otthonában csütörtök este a La Liga 33. fordulójában. A maratoni hosszúságúra nyúlt találkozó oka a katalán védők sérüléshulláma volt, amelynek Xavi tudja az okát, Dani Alves ugyanakkor nem erről beszélt, hanem a Reallal foglalkozott. Mármint a Madriddal.

Magyar Nemzet
2022. 04. 22. 7:36
FC Barcelona vs Atletico Madrid
epa09733301 FC Barcelona's Dani Alves (up) celebrates with teammates after scoring the 4-1 lead during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid in Barcelona, Spain, 06 February 2022. EPA/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsinórban a 13. idegenbeli mérkőzésén maradt veretlen Xavi csapata, ám a Real Sociedad elleni győzelemhez némi szerencse is kellett a Barcelonának. Pedig Aubameyang már a 11. percben megszerezte a vezetést egy fejesből, mégis nyögvenyelős lett a katalán siker, a Sociedad ziccereket hibázott el.

A találkozó érdekessége volt, hogy 101 percig tartott.

A szokatlanul hosszú hosszabbításra azért volt szükség, mert a második félidőben a Barcelona négy védője is megsérült, és az ápolásuk elhúzódott a pályán. Az 55. percben Araujo, a 66.-ban Dani Alves, a 82. Gerard Piqué jött le kényszerűségből, Jordi Alba meg sérülten játszotta végig a meccset.

– Megváltozott a játékstílusunk, próbálunk kilencven percig letámadni, amire már rég nem volt itt példa, ezért szenvedünk – magyarázta meg a Mundo Deportivónak nyilatkozva Xavi a furcsa sérüléshullám okát. – Labdavesztés után egyből nyomás alá helyezzük az ellenfelet, ami fizikailag megterhelő. Ehhez a játékosok nem szoktak hozzá, de dicséretes az erőfeszítésük.

Fejlődnünk kell taktikai, fizikai és pszichológiai szinten egyaránt. Még csak az elején járunk ennek a projektnek.

A 38 éves Dani Alvestől a kora miatt talán már nem is lehetne elvárni az ilyen magas intenzitású játékot, sérülés miatt neki is idő előtt el kellett hagynia a pályát, de a brazil jobbhátvéd megerősítette, hogy a védők kiesésének oka nem a gyenge fizikai állapotuk, hanem a fokozott igénybevétel.

– Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, a Sociedad otthonában mindig az – állapította meg a brazil. – Az első félidőben jobban irányítottuk a meccset, utána viszont ahogy az ő intenzitásuk nőtt, a miénk csökkent. Meg kell tanulni, hogyan szenvedjünk jól.

Győzelmével a Barcelona a Sevillával azonos pontszámmal, de eggyel kevesebb meccset játszva a második helyen áll, az éllovas Real Madrid mögött 15 pont a hátránya. Alves erre is kitért.

– Szerencséje van a Real Madridnak, hogy ilyen később ébredtünk – jelezte a brazil. – Itt az idő, hogy a következő célra koncentráljunk, ami a második hely megszerzése. Nem így terveztük, a Reallal akartunk versenyezni, de így alakult, ilyen az élet.

Borítókép: Dani Alves a Barcelona sikerét ünnepli csapattársaival (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.