Most nem Mourinho, csak a Roma-drukkerek hisztériáznak

Célegyenesbe érkezett az olasz labdarúgó-bajnokság. Még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa, és több csapat, többek között az AS Roma is harcol a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek valamelyikéért, jobb esetben a Bajnokok Ligájában való részvétel lehetőségéért. Ebben a helyzetben a római drukkerek szerint olaj a tűzre egy milánói születésű játékvezetőt kijelölni.

Magyar Nemzet
2022. 04. 21. 19:17
Még el sem kezdődött a meccs, de már utálják a Róma-drukkerek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simone Sozzát nevezték ki az Internazionale–Roma olasz bajnoki mérkőzés játékvezetőjének, de a római szurkolók elégedetlenek a bíróküldéssel. Ennek végtelen egyszerű az oka: Sozza Milánóban született és Lombardiában él. Ennyi éppen elég ahhoz, hogy az AS Roma hívei ne érezzék jól magukat.

Az Olasz Játékvezetői Testület (AIA) bejelentette a hétvégén sorra kerülő 34. forduló bíróküldését. Simone Sozzát jelölték a szombati, San Siróban megrendezésre kerülő nagy rangadóra. Sok Roma-szurkoló tiltakozik az AIA döntése ellen a közösségi médiában. Úgy vélik, igazságtalan, hogy egy milánói születésű játékvezető vezethet a bajnoki cím és a nemzetközi kupaindulás szempontjából sorsdöntő mérkőzést. Még el sem kezdődött a találkozó, máris részrehajlást feltételeznek a fővárosi fanatikusok.

Simone Sozza 1987. augusztus 19-én született Milánóban, és Olaszország egyik legígéretesebb fiatal játékvezetőjeként tartják számon. A Roma-szurkolók tiltakozása ellenére a mérkőzésre való nevezésébe nehéz belekötni, mivel az AIA nem azt a helyet tekinti relevánsnak egy-egy mérkőzés játékvezetőjének megnevezésekor, ahol a játékvezető született, hanem csak azt a régiót, amelyhez a lakóhelye tartozik.

Sozza a Milánó melletti seregnói AIA-részlegből származik, így a hatályos olasz szabályok alapján semmi sem tiltja, hogy ő fújja a sípot az Internazionale mérkőzésein.

Az Inter a második, a Róma az ötödik helyről várja az újabb fordulót az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Borítókép: Simone Sozza nem a Roma-drukkerek kedvence (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.