Mourinhót isteníti a fiatal angol csatár

Londonban nőtt fel, de nem Angliában futott be komoly karriert. Tammy Abrahamet tavaly nyáron az AS Roma igazolta le a Chelsea-től, és azóta folyamatosan bizonyítja, hogy nélkülözhetetlen építőeleme az Európa-liga negyeddöntőjére készülő olasz csapatnak. Az angol válogatottba is meghívott csatár kifejtette, hogy mit köszönhet római edzőjének, José Mourinhónak.

Magyar Nemzet
2022. 04. 04. 13:42
Tammy Abraham
Roma's British forward Tammy Abraham controls the ball during the Italian Serie A football match between AS Roma and Lazio on March 20, 2022 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Tiziana FABI / AFP) Fotó: Tiziana FABI / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombaüzletet kötött az AS Roma tavaly nyáron, amikor 40 millió euróért leigazolta Tammy Abrahamet, a Chelsea csatárát. A fiatal angol válogatott támadó létszámfölöttivé vált a Chelsea-nél, miután Roman Abramovics klubja szerződtette Romelu Lukakut. 

Abraham kiteljesedett Rómában, eddig 41 meccsen 23 gólt szerzett a Serie A ötödik helyén álló csapatban. A teljesítményére felfigyeltek Angliában, a két manchesteri gigász, a City és a United is árgus szemmel követi a 24 éves, 10-szeres válogatott csatárt. Ő egyelőre a jelenlegi klubjára koncentrál, és azt is megosztotta a külvilággal, hogyan motiválja őt José Mourinho, az AS Roma edzője.

– Nem erőltettem a váltást, de az apám, a szüleim és a menedzserem leültettek, és azt mondták, hogy gólokat lőttem a Chelsea-ben, a Swansea-ben és a Bristol Cityben, menjek és tapasztaljam meg az életet külföldön. Az jutott eszembe, hogy nem sok játékos mondhatja el, hogy Olaszországban ment ki a Serie A-ba, és egy olyan csapat hívta, mint a Roma – kezdte a csatár. Majd azzal folytatta, hogy ő soha nem ijed meg a kihívásoktól, ezért is vágott bele az olaszországi kalandba. Majd rátért a kétes megítélésű, többek szerint a varázspálcáját már réges-rég elhagyó portugál edző, a kétszeres BL-győztes José Mourinho jellemzésére. 

Fotó: Angelo Carconi

Minden okom megvan rá, hogy őt nevezzem a világ legjobb edzőjének.  Tudja, hogyan kell motiválni és hogyan kell elhitetnie az emberrel, hogy nagyon különleges játékosnak érezze magát. El tudja érni, hogy az ember mindig mindent meg akarjon tenni érte. Folyamatosan ösztönöz, hogy a tőlem telhető legjobb játékomat nyújtsam. Amikor úgy érzem, elég jó teljesítményt nyújtottam, akkor azt mondja, hogy még többet kell tennem. Szinte hihetetlen, hogy eljöttem Rómába, és olyan edzőm van, mint Mourinho, aki hisz bennem, és ez csak még több önbizalmat ad  – mondta a csatár a Talksport.com-nak

Abraham megerősítette, hogy az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate folyamatosan követte a Roma szereplését, és a válogatott szünetben üzenetet küldött neki. Felszólította, hogy „vigye tovább ezt a mentalitást”.

A hírek arról szólnak, hogy Abraham visszatérhet a Premier League-be, a Chelsea-nek 2023-tól 80 millió euró értékben van visszavásárlási opciója, miközben a Manchester United és a Manchester City is érdeklődik a csatár iránt.

– Amikor olyan híreket látok, amelyek összekötnek más klubokkal, jó érzéssel tölt el, és úgy érzem, hogy valamit jól csinálok. Jó látni a nevemet az újságokban. De a római feladataimra koncentrálok. Sok klub érdeklődik, de ki tudja, mit hoz a jövő. Angliában nőttem fel, londoni fiú vagyok. Így talán egy nap visszatérek a Premier League-be. De számomra most arról van szó, hogy a Romára koncentráljak, hogy a tőlem telhető legjobbat megtegyem, és remélhetőleg trófeát nyerjek ezekkel a srácokkal, amit évek óta nem tettek meg – mondta Abraham.

A Roma a negyeddöntőben van az Európa-ligában, ahol csütörtökön a norvég Bodo/Glimttel játszik.

Borítókép: Tammy Abraham, a Roma idei kulcsfigurája (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.