Mi történt a Barcelonával a madridi 4-0 óta?

A Barcelona labdarúgócsapata váratlanul krízisbe került, Xavi irányítása alatt talán először. Hétfőn este hazai pályán a Cadiz nyert 1-0-ra a Nou Campban, a vereségével a Barca már csak matematikailag tudja megelőzni az éllovas Real Madridot, és még a Bajnokok Ligája-indulása sem biztosított.

Magyar Nemzet
2022. 04. 19. 7:39
Xavi
Xavi nem volt elégedett Fotó: AFP/CESAR MANSO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eintracht Frankfurt elleni hazai vereség és az Európa-liga búcsú után folytatódott a Barcelona sorozata: hétfőn este hazai pályán kapott ki 1-0-ra Xavi csapata a Cádiz ellen. A La Liga második helyén álló csapat áprilisban megtorpant: ugyan legyőzte 3-2-re a bajnokságban és idegenben 1-1-et játszott a Frankfurttal az Európa-ligában, de a hazai visszavágót elveszítette a németekkel szemben és ez után következett a váratlan vereség a kiesés ellen harcoló kis csapat ellen.

Ez nem a márciusi forma. Hol van már az a Barca, amelyik egy hónapja szemet gyönyörködtető játékkal idegenben verte meg 4-0-ra a Real Madridot? Erre még Xavi sem tudja a választ. Arra viszont igen, hogy mi volt az, ami hiányzott a Cadiz elleni mérkőzésen. – Dühösek vagyunk. Elszalasztottunk egy remek lehetőséget, hogy eltávolodjunk az üldözőinktől a Bajnokok Ligája indulásért vívott harcban, és folytassuk a küzdelmet a bajnoki címért. El kell búcsúznunk a bajnoki álmainktól – kezdte Xavi a Cadiz elleni meccs értékelését az El Mundo Deportivónak. – A csapatnak több vágyat, több lelkesedést és nagyobb késztetést kellett volna mutatnia. Ez nem a játékosok hozzáállásán múlik, mert ők ezt akarják, hanem versenyképes karakterre van szükségünk – fejtette meg az okokat az edző.

Majd Xavi kitért arra is, hogy vajon mi változott a március 20-i Real Madrid elleni meccshez képest.  – Amikor 4-0-ra nyersz a Bernabéuban a Real Madrid ellen, logikus, hogy azt mondod, hogy íme, a Barcelona visszatért. De sajnos mi is követünk el hibákat. Önkritikusnak kell lennünk, és minél jobban kell reagálnunk annak érdekében, hogy a Bajnokok Ligájába való bejutás reális cél legyen – mondta Xavi.

A Barcelona a második helyen áll a spanyol bajnokságban, 15 ponttal van leszakadva a Real Madrid mögött, az előnye három pont az ötödik helyen álló Betis és öt pont a hatodik Real Socieadaddal szemben. A spanyol bajnokság első négy helyezettje indulhat a Bajnokok Ligájában. 

Borítókép: Xavi nem lehet elégedett a csapatával (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.