Kiütötte a Barcelona a Real Madridot az El Clásicón

Karim Benzema nélkül árnyéka volt önmagának a Real Madrid, amely fájó vereséget szenvedett el hazai pályán az ősi rivális Barcelona ellen. 4-0-s katalán sikert hozott az El Clásico a La Liga 29. fordulójában.

Magyar Nemzet
2022. 03. 20. 22:53
FBL-LIGA-ESP-REAL MADRID-BARCELONA Fotó: EUROPRESS/AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid tizenöt ponttal előzte meg a rangadó előtt a Barcelonát, a királyi gárda a Bajnokok Ligájában várja a negyeddöntőt, a katalánok meg csak az Európa-ligában. Ezek alapján sima meccset lehetett várni, és az is lett belőle, csak nem úgy, hanem fordítva…

Carlo Ancelottinak voltak problémái az El Clásicóra készülve , és utólag kiderült, hogy ezeket nem tudta megoldani a Real olasz mestere. Hétfőn a Mallorca elleni győzelem vezéráldozatokkal járt, Ferlan Mendy és is megsérült, egyikük sem lehetett ott a pályán a Barcelona ellen.

Különösen Benzema hiányozhatott a madridiaknak, aki 34 meccsen 32 gólt és 13 gólpasszt hozott össze az idényben, bombaformának örvend, és szellemi vezére is a Realnak. Nélküle erőtlen volt a királyi gárda.

Pedig nem kezdett rosszul Ancelotti csapata, amely főleg Vinícius Junior révén veszélyeztetett az első tíz percben, de aztán átvette az irányítást a Barcelona, és jöttek a helyzetek a túloldalon. Így tulajdonképpen nem volt váratlan, ami történt.

A 29. percben Ousmane Dembélé verte meg Nachót a jobb szélen, majd a beadására Pierre-Emerick Aubameyang érkezett tökéletesen középen, s fejelte a hálóba a labdát – 0-1.

Barcelonai öröm, madridi bánat Fotó: EUROPRESS/AFP/JAVIER SORIANO

Innen még lehetett volna visszaút a Realnak, Vinicius lábában volt az egyenlítés, ám ziccerben hibázott. Ez volt a kulcspillanat, ugyanis a következő támadásból már kétgólos lett a Barcelona előnye az 1-1 helyett…

A 38. percben újra Dembélé adott be jobbról, ezúttal középen Araujo fejelt Thibaut Courtois kapujába – 0-2.

Tanácstalan madridi tekinteteket lehetett látni, és a félidőben hiába cserélt kettőt is Ancelotti, szünet után sem kapta össze magát a csapata. 

Rögtön nagy barcelonai helyzettel indult a második félidő, ami ekkor még kimaradt. De a 47. percben Ferran Torres a bal felsőbe lőtt középről, és ezzel a fontos kérdések eldőltek – 0-3.

Araujo fejel a kapuba Fotó: EUROPRESS/AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Alig ocsúdtak fel a hazai szurkolók, máris jött a kegyelemdöfés, az 51. percben Aubameyang újabb gólt szerzett, amelyet először les miatt elvettek, de aztán a VAR megadta a találatot – 0-4.

A Barcelona 2019 óta először tudta legyőzni a Realt, a Santiago Bernabéuban pedig 2015-ben nyert legutóbb ilyen nagy különbséggel, akkor is 4-0 lett a vége.

Xavi együttesének önbecsülést növelő győzelem volt ez, Madridban meg nagyon gyorsan próbálják majd elfelejteni. Mert összességében a bajnokság végkimenetelére aligha lesz hatással, a Real előnye továbbra is kilenc pont a második Sevilla előtt a La Liga élén, a Barcelona pedig harmadik 12 pontos hátránnyal.

Borítókép: Pierre-Emerick Aubameyang (Fotó: EUROPRESS/AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.