Öngólt rúgott a Barca, és még büntetést is kaphat érte

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a Barcelona ellen a klub csütörtöki, Eintracht Frankfurt elleni Európa-liga-mérkőzését követően.

Magyar Nemzet
2022. 04. 15. 20:14
FC Barcelona vs Eintracht Frankfurt
epaselect epa09890718 Eintracht Frankfurt players celebrate with supporters at the end of the UEFA Europa League quarter final, second leg soccer match between FC Barcelona and Eintracht Frankfurt in Barcelona, Spain, 14 April 2022. EPA/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelonát csütörtökön meglepően simán ejtette ki az Eintracht Frankfurt az Európa-liga negyeddöntőjében. A katalánok – bár elismerték, hogy a német csapat megérdemelten jutott tovább – azt nehezen értették, miért hemzsegtek a vendégszurkolók a Camp Nouban. Xavi Hernández vezetőedző és Joan Laporta klubelnök is panaszkodott amiatt, hogy a mérkőzés olyan érzést váltott ki bennük, mintha a Barca nem hazai pályán lépett volna pályára. 

 

És ha eddig nem okoztak volna elég fejfájást a gránátvörös-kékeknek a frankfurti szurkolók, kiderült, hogy büntetést is kaphat miattuk a katalán klub. Az UEFA szabályai szerint ugyanis a vendégdrukkerek csak a nekik kijelölt szektorokba vásárolhatnak jegyeket. Az viszont ebben az esetben egyértelmű volt, hogy a lehetséges ötezernél jóval több német néző volt a lelátókon (egyes híradások szerint 30 ezren is lehettek), és vegyültek a hazai drukkerekkel, ami nem engedélyezett. A Marca azt írja, a Barca szurkolói állhatnak feltehetően az ügy hátterében, ők adhatták el a jegyeiket a németeknek. A pályán a játékosaik, azon kívül pedig a klubjuk bűnhődhet meg ezért, mert az UEFA természetesen vizsgálatot indított, és a Barcelona mint házigazda áll ennek középpontjában.

Az európai szövetség mellett a katalán klub is vizsgálatot indított, hogy kiderítse, az engedélyezett ötezer helyett valójában mennyi jegyet vásároltak a frankfurti szurkolók.

Mint kiderült, néhány nappal a mérkőzés előtt jelentősen megnövekedett az érdeklődés a jegyek iránt, amit a Barcánál annak tudtak be, hogy a drukkerek a helyszínen szerették volna buzdítani a szeretett csapatukat. Valójában azonban a németek kapkodtak a jegyekért, a házigazdának pedig túl későn esett le.

Bevételtenger

A klub alelnökének tájékoztatása szerint a Barcelona nagyjából hárommillió eurós bevételre tett szert a jegyeladások révén, ugyanakkor úgy érzi, itt az ideje, hogy az ügy végére nézzenek.

– Szégyellem magam mindenért, amit csütörtökön átéltünk a Camp Nouban – jelentette ki Elena Fort.

 

Borítókép: Frankfurti szurkolók a Barcelona stadionjában (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)


 



 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.